- Burcum
- ♑ Oğlak
Konu Sahibi
The Grand Mafia Tuşları, Arayüz ve Kontroller
The Grand Mafia tamamen mobil cihazlara göre tasarlanmış bir oyundur. Dokunmatik ekran yapısı sayesinde oyun kontrolleri oldukça kolaydır. Ancak menüler ve tuşlar ilk bakışta karışık görünebilir. Oyunu daha rahat oynamak için arayüzü tanımak büyük önem taşır.Ana Ekran
Oyunun ilk açılışında sizi Turf (şehriniz) ekranı karşılar. Bu ekranda:
- Binalar: Dokunarak geliştirebilir, üretimi toplayabilir veya eğitim başlatabilirsiniz.
- Hızlandırma Tuşları: Bir bina veya araştırma üzerine tıkladığınızda hızlandırma seçenekleri çıkar.
- Görev Takibi: Sol üstte güncel görevler listelenir.
Menü Çubuğu
Ekranın alt kısmında bulunan çubuk, oyunun temel menülerine ulaşmanızı sağlar:
- Mansion (Ana bina): Hesabın merkezi, tüm gelişim burada kontrol edilir.
- Enforcer: Karakterlerinizi görüntüleme, ekipman ekleme ve güçlendirme ekranıdır.
- Crew: Birliklerinizi eğitme ve yönetme ekranı.
- Faction: İttifakınızla ilgili bağışlar, sohbet ve ortak görevler.
- Events: Günlük ve haftalık etkinlikleri buradan takip edebilirsiniz.
Harita Geçişi
Sağ alt köşede yer alan dünya simgesi ile Turf görünümünden Dünya Haritası’na geçiş yapabilirsiniz. Burada rakip oyuncular, kaynak noktaları ve görev hedefleri bulunur. Haritada düşman seçip saldırı başlatabilir veya kaynak toplayabilirsiniz.
Bildirimler ve Kısayollar
- Kırmızı nokta uyarıları tamamlanan veya yükseltilebilen ögeleri gösterir.
- Uzun basma özelliği ile eğitim ve üretim miktarını hızlıca artırabilirsiniz.
- Kaydırma hareketi ile şehirde rahatça dolaşabilir, binaları daha kolay seçebilirsiniz.
Pratik Kontrol İpuçları
- Yeni başlayanlar için en önemli kısayol, Görev Takip Çubuğudur. Buradaki yönlendirmelerle oyunda hiçbir şeyi kaçırmazsınız.
- Hızlandırmaları yanlış harcamamak için “Use All” seçeneğine dikkat edin.
- Dünya haritasında rakiplere saldırmadan önce güç farkını kontrol edin.
The Grand Mafia’nın tuşları ve arayüzü, alıştıktan sonra oldukça pratik hale gelir. Menülerin yerini ezberlemek, oyunda hız kazanmanın ilk adımıdır.