Neler yeni

Samsung A55 WhatsApp Sessiz Bildirim Sorunu Çözüm Rehberi

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Samsung A55'te WhatsApp Bildirimleri Sessiz mi Geliyor? İşte Çözüm Rehberi​

Yeni Samsung Galaxy A55'inizi aldınız, her şey harika çalışıyor ama en çok kullandığınız uygulama olan WhatsApp'tan bir bildirim geldiğinde telefonunuzun sesi çıkmıyor. Mesajlar düşüyor, bildirim panelinde görüyorsunuz ama o tanıdık bildirim sesini bir türlü duyamıyorsunuz. Bu durum, önemli mesajları kaçırmanıza neden olabilecek can sıkıcı bir sorundur.

Neyse ki, bu sorunun kaynağı genellikle basit bir ayar yanlışlığıdır ve birkaç adımla kolayca çözülebilir. İşte Samsung A55 telefonunuzda WhatsApp bildirim seslerini geri getirmek için izlemeniz gereken adımlar.

Adım 1: Telefonun Genel Ses Ayarlarını Kontrol Edin​

Bazen çözüm en basit yerdedir. Diğer adımlara geçmeden önce bunları mutlaka kontrol edin:

1. Telefon Sessizde mi? Telefonunuzun Sessiz veya Titreşim modunda olmadığından emin olun. Ekranın üstünden aşağı kaydırarak hızlı ayarlar panelinden ses modunu kontrol edip Ses olarak ayarlayın.
  2. Bildirim Ses Seviyesi Yeterli mi? Ayarlar > Ses ve titreşim > Ses seviyesi menüsüne gidin. Burada "Bildirim" ses çubuğunun kısılarak en sola çekilmediğinden emin olun. Gerekirse seviyeyi artırın.
  3. "Rahatsız Etmeyin" Modu Aktif mi? Yine hızlı ayarlar panelinden veya Ayarlar > Bildirimler > Rahatsız Etmeyin menüsünden bu modun kapalı olduğunu teyit edin. Bu mod açıkken bildirim sesleri engellenir.

Adım 2: WhatsApp Uygulama İçi Bildirim Ayarları​

Sorun, telefonun genel ayarlarında değilse, doğrudan WhatsApp'ın kendi bildirim ayarlarını kontrol etme zamanı gelmiştir.

• WhatsApp'ı açın.
  • Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun ve Ayarlar'a girin.
  • Bildirimler menüsünü seçin.
  • Burada "Sohbet sesleri" seçeneğinin açık olduğundan emin olun.
  • Mesajlar ve Gruplar başlıkları altındaki "Bildirim tonu" ayarlarını kontrol edin. "Yok" veya "Sessiz" olarak ayarlanmadığından emin olun. İsterseniz buradan farklı bir bildirim sesi seçebilirsiniz.

Adım 3: Android Sistemindeki Uygulama Bildirim İzinleri (En Önemli Adım)​

Modern Android sürümlerinde her uygulama için detaylı bildirim izinleri bulunur ve sorun genellikle burada gizlidir.

1. Telefonunuzda Ayarlar > Uygulamalar menüsüne gidin.
  2. Listeden WhatsApp'ı bulun ve üzerine dokunun.
  3. Bildirimler seçeneğine girin.
  4. En üstte "Bildirimlere izin ver" seçeneğinin aktif olduğundan emin olun.
  5. Biraz aşağı kaydırın ve "Bildirim kategorileri" başlığını göreceksiniz. Sorunun en sık yaşandığı yer burasıdır.
    • "Mesaj bildirimleri" (Message notifications) kategorisine dokunun.
    • Açılan ekranda bildirimlerin "Sessiz" olarak değil, "Uyarı" (Alert) olarak ayarlandığından emin olun.
    • Ayrıca "Ses" bölümüne dokunarak bir bildirim tonu seçili olduğunu kontrol edin.

Adım 4: Pil Optimizasyonu Ayarlarını Gözden Geçirin​

Samsung'un pil tasarruf özellikleri bazen arka planda çalışan uygulamaları kısıtlayarak bildirimlerin gecikmesine veya sessiz gelmesine neden olabilir.

• Ayarlar > Pil ve cihaz bakımı > Pil menüsüne gidin.
  • Arka planda kullanım sınırları seçeneğine dokunun.
  • "Uyku modundaki uygulamalar" veya "Derin uyku modundaki uygulamalar" listelerinde WhatsApp'ın olmadığından emin olun.
  • Eğer WhatsApp bu listelerden birindeyse, üzerine basılı tutup listeden kaldırın. Garantiye almak için bir önceki menüde bulunan "Hiçbir zaman uyumayan uygulamalar" listesine WhatsApp'ı ekleyebilirsiniz.

Adım 5: Önbelleği Temizleyin ve Uygulamayı Yeniden Yükleyin​

Yukarıdaki adımların hiçbiri işe yaramadıysa son çare olarak şunları deneyebilirsiniz:

1. Önbelleği Temizleme: Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp > Depolama yolunu izleyin ve "Önbelleği temizle" butonuna dokunun. Bu işlem verilerinizi silmez, sadece geçici dosyaları temizler.
  2. Yeniden Yükleme: Önce WhatsApp'taki sohbetlerinizi yedeklediğinizden emin olun (Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği). Ardından uygulamayı kaldırıp Google Play Store'dan yeniden yükleyin.
Bu adımlardan birinin Samsung A55'inizdeki WhatsApp sessiz bildirim sorununu çözmesi kuvvetle muhtemeldir. Özellikle 3. adımda belirtilen bildirim kategorisi ayarları, genellikle gözden kaçan ama en etkili çözüm yoludur.

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.

KFN Haberleri