RolePlay F1 Yardım Paneli | Geliştirilecek! | By Furkan Esen aka Violence
Projenin Amacı ve Felsefesi
GTA: San Andreas Roleplay sunucularının en temel ve en kritik unsurlarından biri, oyunculara yol gösteren, kuralları öğreten ve sunucu mekaniklerini anlatan F1 Yardım Paneli'dir. Bu proje, mevcut F1 panellerinin karmaşık, yetersiz veya güncel olmayan yapısına bir çözüm olarak tasarlanmıştır. Temel felsefemiz; kullanıcı dostu, modern, dinamik ve her seviyeden oyuncuya hitap eden bir bilgi merkezi oluşturmaktır. Amaç, sunucuya yeni başlayan bir oyuncunun bile admin yardımı olmadan temel bilgilerin tamamına F1 tuşuyla ulaşabilmesini sağlamak ve sunucudaki rol kalitesini artırmaktır.Tasarım ve Kullanıcı Arayüzü (UI/UX)
Panel, eski ve sıkıcı metin tabanlı arayüzlerden uzaklaşarak, modern web teknolojilerinden ilham alan, sekmeli ve interaktif bir yapıda olacaktır.- Sekmeli Yapı: Bilgiler, kategorilere ayrılmış sekmeler altında toplanacaktır. Bu, oyuncunun aradığı bilgiye kolayca ulaşmasını sağlar. (Örn: Ana Sayfa, Kurallar, Meslekler, Komutlar, Birlikler, Harita)
- Arama Fonksiyonu: Panelin en üstünde yer alacak bir arama çubuğu sayesinde, oyuncular anahtar kelimelerle (örn: "maaş", "/kemer", "LSPD") arama yaparak ilgili tüm bilgilere anında erişebilecektir.
- Modern ve Sade Görünüm: Koyu tema ağırlıklı, sunucunun logosu ve renk paletiyle uyumlu, göz yormayan bir tasarım benimsenecektir. Önemli bilgiler ve uyarılar için renk kodlaması kullanılacaktır.
- İnteraktif Öğeler: Bazı bölümlerde tıklanabilir butonlar, açılır-kapanır menüler ve belki de önemli konumları gösteren basit bir harita görseli gibi interaktif unsurlar yer alacaktır.
Panel İçeriği ve Bölümleri
1. Ana Sayfa / Sunucu Bilgileri:- Sunucuya hoş geldin mesajı.
- Anlık oyuncu sayısı, sunucu saati gibi temel bilgiler.
- Yönetim ekibi tarafından yayınlanan son duyurular ve güncellemeler.
- Discord, TeamSpeak ve web sitesi gibi önemli bağlantılar.
- Tüm sunucu kuralları (Genel, Roleplay, Çatışma kuralları vb.) anlaşılır bir dille listelenecektir.
- Roleplay terimleri (IC, OOC, Metagaming, Powergaming, Non-RP vb.) örneklerle açıklanacaktır. Yeni oyuncular için en kritik bölümdür.
- Sunucudaki tüm legal ve illegal meslekler listelenecektir.
- Her mesleğin üzerine tıklandığında açılan bir pencerede şu bilgiler yer alacaktır:
- Gereksinimler: (Gerekli seviye, ehliyet vb.)
- Nasıl Yapılır?: (Adım adım mesleğin işleyişi ve komutları)
- Kazanç Bilgisi: (Ortalama saatlik veya sefer başı kazanç)
- Sunucudaki tüm komutlar, kategorilere ayrılarak (Genel, Araç, Ev, İş Yeri, Animasyon vb.) listelenecektir.
- Her komutun yanında ne işe yaradığına dair kısa bir açıklama bulunacaktır.
- LSPD, LSFD, Hükümet gibi resmi birlikler hakkında genel bilgiler.
- Birliklere katılım şartları ve başvuru süreçleri hakkında yönlendirmeler.
- Legal ve illegal oluşum kurma kuralları ve mekanikleri.
- Sunucu ekonomisinin işleyişi (maaşlar, vergiler, banka sistemi).
- Ev, iş yeri ve araç satın alma/satma mekanikleri.
- Silah ve eşya fiyat listeleri.
- "Nasıl para kazanırım?", "Nasıl ehliyet alırım?", "Arabam kayboldu, ne yapmalıyım?" gibi yeni oyuncuların sıkça sorduğu soruların cevapları bu bölümde yer alacaktır.
"Geliştirilecek!" - Gelecek Planları ve Vizyon
Bu panel, statik bir yapı olmayacak ve sürekli geliştirilecektir:- Dinamik İçerik: Yönetim ekibinin oyunu yeniden başlatmadan F1 panelindeki metinleri (örn: kuralları, fiyatları) güncelleyebilmesi sağlanacaktır.
- Karakter Entegrasyonu: Panelin "Ana Sayfa" bölümünde oyuncunun kendi karakter bilgilerini (İsim, Seviye, Banka Bakiyesi, Ehliyetler vb.) görmesi sağlanabilir.
- Video Rehberler: Karmaşık mekanikler için (örn: soygun sistemi) kısa video rehberlerin linkleri veya gömülü halleri eklenebilir.
- Çoklu Dil Desteği: Uluslararası oyuncu kitlesi olan sunucular için dil değiştirme seçeneği eklenebilir.