KFN HABERLERİ: Razer Esports Green Koleksiyonu Tanıtıldı!
Oyuncu ekipmanları pazarının dev isimlerinden Razer, sürdürülebilirlik ve rekabetçi performansı bir araya getiren yeni "Esports Green" koleksiyonunu duyurdu. Şirketin "Go Green with Razer" (Razer ile Yeşile Geç) girişiminin bir parçası olan bu yeni seri, hem profesyonel esporcuların ihtiyaçlarına cevap vermeyi hem de çevresel etkiyi en aza indirmeyi hedefliyor.Bu koleksiyon, sadece mevcut ürünlerin yeşil renge boyanmasından ibaret değil; Razer, üretimden paketlemeye kadar tüm süreçlerde radikal değişikliklere gittiğini vurguluyor.
Performanstan Ödün Vermeden Sürdürülebilirlik
"Esports Green" koleksiyonunun temelini, Razer'ın en popüler ve esporcular tarafından en çok tercih edilen üç amiral gemisi ürünü oluşturuyor: DeathAdder V4 Pro faresi, BlackWidow V5 Pro klavyesi ve BlackShark V3 Pro kulaklığı.Bu yeni serideki en büyük fark, ürünlerin kasalarında kullanılan malzeme. Razer, bu koleksiyonda %75'e varan oranda "Tüketici Sonrası Geri Dönüştürülmüş" (PCR) plastik kullandığını açıkladı. Bu, okyanuslardan toplanan plastik atıkların ve eski elektronik cihazların, yüksek performanslı bir oyuncu ekipmanının dayanıklı kasasına dönüştürülmesi anlamına geliyor.
Razer mühendislerinin en büyük başarısı, bu geri dönüştürülmüş malzemenin, standart plastikle aynı dayanıklılık, doku ve hafiflik hissini vermesini sağlamak olmuş. Böylece oyuncular, çevreyi korurken rekabetçi avantajlarından ödün vermiyor.
"Yeşil" Paketleme ve Karbon Nötr Üretim
Razer'ın sürdürülebilirlik hamlesi ürünle sınırlı kalmıyor. "Esports Green" koleksiyonunun tüm paketlemesi, %100 geri dönüştürülebilir ve FSC (Orman Yönetim Konseyi) sertifikalı kağıttan üretiliyor. Kutuların içinde plastik poşetler veya köpük koruyucular yerine, akıllıca tasarlanmış karton bölmeler kullanılmış. Hatta baskılarda soya bazlı mürekkep tercih edilmiş.Şirket ayrıca, bu koleksiyonun üretim sürecinin tamamen "karbon nötr" olduğunu iddia ediyor. Üretimde kullanılan enerji yenilenebilir kaynaklardan sağlanırken, kaçınılmaz emisyonlar için uluslararası ağaçlandırma projelerine yatırım yapılarak karbon ayak izi sıfırlanıyor.
Bu koleksiyon, sektördeki diğer üreticilere de örnek olacak gibi görünüyor.
Peki siz bu yeni gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.