Neler yeni

Outlook Gönder Al Takıldı Sorunu ve Çözüm Adımları

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Outlook "Gönder/Al" Takılı mı Kaldı? İşte E-postalarınızı Kurtarmanın 5 Yolu!​

Outlook'ta "Gönder/Al" (Send/Receive) butonuna bastığınızda ilerleme çubuğunun %50'de donup kalması, "Gönderiliyor (1/3)" adımında takılması veya e-postalarınızın "Giden Kutusu"nda (Outbox) beklemesi, tüm e-posta trafiğinizi durduran kritik bir sorundur. Yeni e-postalar gelmez ve gönderdikleriniz karşı tarafa ulaşmaz. Bu sorunun en yaygın nedeni, Giden Kutusu'nda takılı kalmış çok büyük boyutlu bir e-posta, antivirüs yazılımı çakışması veya bozulmuş bir hesap profilidir. Panik yapmadan önce, bu can sıkıcı "gönder/al" döngüsünü kırmak için izlemeniz gereken 5 etkili çözüm adımını sizler için derledik.

outlook.jpg

Adım 1: "Giden Kutusu"nu (Outbox) Kontrol Edin (En Yaygın Suçlu)​

Gönder/Al işleminin takılmasının %90 nedeni, Giden Kutusu'nda sunucu limitini (genellikle 25 MB) aşan devasa bir e-postanın bulunmasıdır. Outlook bu e-postayı göndermeye çalışır, başarısız olur, tekrar dener ve bu döngüde takılır kalır.

1. Outlook'un sol menüsünden "Giden Kutusu" (Outbox) klasörüne tıklayın. (Eğer Giden Kutusu'nda bir şey yoksa bu klasör görünmeyebilir, bu durumda Adım 2'ye geçin).
  2. Burada bekleyen bir e-posta (genellikle boyutu çok büyük olan) göreceksiniz.
  3. E-postaya sağ tıklayın ve "Sil" deyin.
  4. Eğer E-posta Silinmiyorsa: Outlook "gönderme işlemi devam ettiği için" silmenize izin vermeyebilir. Bu durumda:
    • Outlook'un üst menüsünden "Gönder/Al" sekmesine gelin.
    • "Çevrimdışı Çalış" (Work Offline) butonuna basın. Bu, Outlook'un sunucuyla olan tüm bağlantısını keser.
    • Outlook'u kapatın ve yeniden açın.
    • "Giden Kutusu" klasörüne gidin ve takılan e-postayı şimdi kolayca silin.
    • Tekrar "Çevrimdışı Çalış" butonuna basarak Outlook'u çevrimiçi moda alın.

Adım 2: Antivirüs ve Güvenlik Duvarı Müdahalesi​

Bazı antivirüs yazılımları (özellikle AVG, Avast, Norton gibi), "E-posta Koruması" veya "Posta Kalkanı" adlı özellikleriyle Outlook'un sunucuyla olan bağlantısını filtreler. Bu filtreleme işlemi bazen Gönder/Al işleminin takılmasına neden olabilir.

1. Antivirüs yazılımınızın ayarlarını açın.
  2. "E-posta Koruması", "Posta Kalkanı" veya "Outlook Eklentisi" gibi bir bölüm arayın.
  3. Bu özelliği geçici olarak devre dışı bırakın (tüm antivirüsü kapatmanız gerekmez, sadece e-posta taramasını).
  4. Outlook'u yeniden başlatın ve "Gönder/Al" işlemini tekrar deneyin. Sorun çözülürse, antivirüs yazılımınızı güncellemeniz veya bu ayarı kapalı tutmanız gerekebilir.

Adım 3: Sunucu Zaman Aşımlarını Artırın (Yavaş Bağlantılar İçin)​

Özellikle otel Wi-Fi'ı, mobil hotspot veya yavaş bir internet bağlantısı kullanıyorsanız, Outlook sunucudan zamanında yanıt alamaz ve "zaman aşımı" (timeout) nedeniyle işlemi durdurabilir.
  1. Outlook'ta Dosya > Hesap Ayarları > Hesap Ayarları... yolunu izleyin.
  2. Açılan pencerede e-posta hesabınızı (örn. adiniz@sirket.com) seçin ve "Değiştir..." butonuna tıklayın.
  3. Açılan POP/IMAP ayar penceresinde "Diğer Ayarlar..." butonuna tıklayın.
  4. "Gelişmiş" sekmesine gelin.
  5. Burada "Sunucu Zaman Aşımları" adlı bir kaydırma çubuğu göreceksiniz (Genellikle varsayılan 1 dakikadır).
  6. Bu çubuğu sağa doğru çekerek zaman aşımını 3 ila 5 dakika arasına yükseltin.
  7. "Tamam" ve "İleri" diyerek ayarları kaydedin ve Outlook'u yeniden başlatın.

Adım 4: Gönder/Al Ayar Dosyasını (SRS) Sıfırlamak​

Outlook, hangi hesabın ne sıklıkta kontrol edileceği gibi Gönder/Al ayarlarını .srs uzantılı bir dosyada tutar. Bu ayar dosyası bozulursa, işlem başlamadan takılabilir.
  1. Outlook'u tamamen kapatın.
  2. Windows Gezgini'ni (herhangi bir klasörü) açın ve adres çubuğuna %appdata%\Microsoft\Outlook yazıp Enter'a basın.
  3. Bu klasörün içinde, profil adınızı taşıyan (örn. Outlook.srs veya eposta@adres.srs) .srs uzantılı bir dosya göreceksiniz.
  4. Bu dosyaya sağ tıklayın ve adını değiştirerek Outlook.srs.old yapın (silmeyin, sadece adını değiştirin).
  5. Outlook'u yeniden başlattığınızda, bu ayar dosyasını varsayılan ayarlarla sıfırdan oluşturacaktır.

Adım 5: Yeni Bir Outlook Profili Oluşturmak​

Eğer yukarıdaki tüm adımlar başarısız olursa, bu durum hesap ayarlarınızı veya şifrenizi tutan ana profilinizin bozulduğu anlamına gelir.
  1. Outlook'u kapatın.
  2. Denetim Masası > Mail (Microsoft Outlook) bölümünü açın.
  3. "Profilleri Göster..." > "Ekle..." adımlarını izleyerek tamamen yeni bir profil oluşturun.
  4. Yeni profili kurduktan sonra "Her zaman bu profili kullan" seçeneğini yeni oluşturduğunuz profil olarak ayarlayın.
Sizin "Gönder/Al" sorununuzun kaynağı Giden Kutusundaki büyük bir e-posta mıydı, yoksa sunucu ayarlarınızı mı değiştirmeniz gerekti?

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.

KFN Haberleri