iPhone'da Apple ID (iCloud) E-Posta Adresini Değiştirme Rehberi
Apple ID'niz, tüm Apple servislerine (iCloud, App Store, iMessage, FaceTime vb.) erişim anahtarınızdır ve genellikle kişisel e-posta adresinizle oluşturulur. Zamanla, bu e-posta adresi eskiyebilir, artık kullanmıyor olabilirsiniz veya daha profesyonel bir adrese geçiş yapmak isteyebilirsiniz. Neyse ki Apple, bu e-posta adresini değiştirmenize olanak tanır.Ancak bu işlem, basit bir profil güncellemesinden daha fazlasıdır ve dikkatli adımlar gerektirir. İşte iPhone'unuzu kullanarak Apple ID e-posta adresinizi nasıl güvenli bir şekilde değiştireceğinize dair adım adım bir rehber.
Önemli: Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler
- Hangi E-postalar Değiştirilebilir? Bu rehber, Apple ID olarak kullandığınız üçüncü taraf e-posta adreslerini (örneğin, @gmail.com, @hotmail.com, @outlook.com vb.) değiştirmek içindir. Eğer Apple ID'niz @icloud.com, @me.com veya @mac.com gibi bir Apple alan adına sahipse, bu adresi değiştiremezsiniz.
- Yeni E-posta Adresi: Kullanacağınız yeni e-posta adresi, daha önce başka bir Apple ID ile ilişkilendirilmemiş, aktif ve erişiminizin olduğu bir adres olmalıdır.
- Tüm Cihazlardan Çıkış Yapın: İşleme başlamadan önce, Apple ID'nizin bağlı olduğu tüm diğer Apple cihazlarından (iPad, Mac, Apple Watch vb.) ve servislerden (iCloud.com gibi) çıkış yapmanız, olası senkronizasyon sorunlarını önlemek için şiddetle tavsiye edilir.
Adım Adım Apple ID E-posta Değiştirme
Bu işlemi doğrudan iPhone'unuz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz:- Ayarlar'a Gidin: iPhone'unuzun ana ekranından Ayarlar uygulamasını açın.
- Apple ID Profilinize Dokunun: En üstte, adınızın ve profil resminizin bulunduğu bölüme dokunun.
- Giriş Yapma ve Güvenlik'i Seçin: Açılan menüden Giriş Yapma ve Güvenlik seçeneğine dokunun.
- E-Posta ve Telefon Numaraları'na Girin: E-Posta ve Telefon Numaraları başlığının yanındaki Düzenle seçeneğine dokunun.
- Mevcut E-postayı Kaldırın: Mevcut Apple ID e-posta adresinizin yanında bulunan kırmızı (-) simgesine dokunun ve ardından Sil seçeneğini onaylayın.
- Yeni E-posta Adresini Ekleyin: Cihazınızın parolasını veya Face ID/Touch ID doğrulamasını geçtikten sonra, sizden yeni bir Apple ID e-posta adresi girmeniz istenecektir. Kullanmak istediğiniz yeni ve aktif e-posta adresini buraya yazın ve İleri'ye dokunun.
- Doğrulama Kodunu Girin: Apple, yazdığınız yeni e-posta adresine bir doğrulama kodu gönderecektir. E-posta kutunuza gelen bu 6 haneli kodu iPhone'unuzdaki ilgili alana girin.
Değişiklik Sonrası Yapılması Gerekenler
E-posta adresinizi değiştirdikten sonra, daha önce çıkış yaptığınız tüm Apple cihazlarınıza ve servislerine yeni Apple ID'niz (yeni e-posta adresiniz) ve mevcut şifrenizle yeniden giriş yapmanız gerekmektedir.- iMessage
- FaceTime
- App Store
- iCloud
- Apple Music