Neler yeni

SABİT Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? Adım Adım Rehber

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Sabit

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? Adım Adım Rehber​

Facebook hesabınızı silmeye karar verdiyseniz, bu işlemin kalıcı ve geri döndürülemez olduğunu bilmeniz önemlidir. Bu rehberde, hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce verilerinizi nasıl yedekleyeceğinizi ve silme işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi adım adım anlatıyoruz.

Önemli: Dondurma ve Silme Arasındaki Fark Nedir?

• Hesabı Dondurma (Deactivate): Bu geçici bir işlemdir. Profiliniz zaman tünelinden kaybolur, arkadaşlarınız sizi göremez veya size mesaj atamaz. Ancak fotoğraflarınız, arkadaş listeniz ve verileriniz saklanır. İstediğiniz zaman hesabınıza tekrar giriş yaparak yeniden aktif hale getirebilirsiniz. Messenger hesabınız aktif kalabilir.
  • Hesabı Silme (Delete): Bu kalıcı bir işlemdir. Hesabınız, fotoğraflarınız, gönderileriniz, beğenileriniz ve tüm verileriniz geri getirilemeyecek şekilde silinir. Bu işlemden sonra Messenger dahil hiçbir verinize tekrar ulaşamazsınız.

Adım 1: Verilerinizi Yedekleyin (Önerilir)

Hesabınızı silmeden önce yıllardır biriktirdiğiniz fotoğraf, video ve gönderi gibi anılarınızı kaybetmek istemeyebilirsiniz. Facebook, bu verileri indirmenize olanak tanır.

1. Facebook'ta sağ üst köşedeki profil resminize tıklayın.
  2. "Ayarlar ve Gizlilik" menüsünü, ardından "Ayarlar" seçeneğini seçin.
  3. Sol menüden "Bilgilerin" sekmesine tıklayın.
  4. "Bilgilerini İndir" seçeneğinin yanındaki "Görüntüle" butonuna basın.
  5. Bu ekranda hangi bilgileri (örneğin sadece fotoğraflar ve videolar) ve hangi tarih aralığını indirmek istediğinizi seçebilirsiniz.
  6. Seçimlerinizi yaptıktan sonra "İndirme Talep Et" butonuna tıklayın. Dosyanız hazır olduğunda Facebook size bir bildirim gönderecektir. Bu işlem veri miktarına bağlı olarak birkaç saat sürebilir.

Adım 2: Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Verilerinizi yedekledikten sonra silme işlemine başlayabilirsiniz.

1. Yine "Ayarlar > Bilgilerin" menüsüne gidin.
  2. "Dondurma ve Silme" seçeneğinin yanındaki "Görüntüle" butonuna tıklayın.
  3. Karşınıza iki seçenek çıkacaktır: "Hesabı Dondur" ve "Hesabı Sil".
  4. Kalıcı olarak silmek için "Hesabı Sil" seçeneğini işaretleyin ve alttaki "Hesabı Silme İşlemine Devam Et" butonuna tıklayın.
  5. Facebook, size hesabınızı silmek yerine dondurma veya diğer bazı seçenekleri sunan bir ara ekran gösterebilir. Kararınız kesinse, tekrar "Hesabı Sil" butonuna basın.
  6. Son adım olarak, güvenlik nedeniyle sizden şifrenizi tekrar girmeniz istenecektir. Şifrenizi girip "Devam" butonuna tıkladığınızda, silme talebiniz Facebook'a iletilir.

Silme Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler

• 30 Günlük İptal Süresi: Silme talebinde bulunduktan sonra hesabınız hemen silinmez. Facebook size 30 günlük bir bekleme süresi tanır. Eğer bu 30 gün içinde fikrinizi değiştirir ve hesabınıza tekrar giriş yaparsanız, silme talebi otomatik olarak iptal edilir ve hesabınızı eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Verilerin Tamamen Yok Olması: 30 günlük sürenin sonunda hesabınıza hiç giriş yapmazsanız, hesabınız ve tüm verileriniz kalıcı olarak silinir. Bu noktadan sonra hiçbir veriye geri dönüş mümkün değildir. Facebook'un yedekleme sistemlerindeki tüm verilerinizin temizlenmesinin 90 güne kadar sürebileceğini unutmayın.
  • Messenger'a Etkisi: Facebook hesabınızı silmek, ona bağlı olan Messenger hesabınızı da siler. Messenger'ı kullanmaya devam etmek istiyorsanız, Facebook hesabınızı silmek yerine dondurmayı tercih etmelisiniz.
Bu adımları izleyerek Facebook hesabınızı güvenli ve bilinçli bir şekilde kalıcı olarak silebilirsiniz.

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.

KFN Haberleri