Keşfet Yeni Online Tepkiler
Neler yeni

CS Zombie Plague 5.0 Extra Item Sorunu ve Çözümü

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Counter-Strike 1.6: Zombie Plague 5.0 Extra Item (Ekstra Eşya) Sorunları ve Çözüm Rehberi​

Zombie Plague (ZP) modunun en keyifli özelliklerinden biri, sunucuya özel silahlar, bombalar veya yetenekler gibi "extra item"lar ekleyebilmektir. Ancak birçok sunucu sahibi, yeni bir ekstra eşya eklemeye çalıştığında eşyanın menüde hiç görünmemesi, satın alınamaması veya çalışmaması gibi sorunlarla karşılaşır.

Bu rehber, ZP 5.0 ve benzeri sürümlerde ekstra eşya eklerken karşılaşılan yaygın sorunları ve bu sorunları nasıl adım adım çözebileceğinizi detaylı bir şekilde açıklamaktadır.

Sorun Neden Kaynaklanır? Temel Sebepler​

Ekstra eşya sorunları genellikle birkaç temel yapılandırma hatasından kaynaklanır:

1. Yanlış Kayıt Dosyası: Eşyanın .amxx eklentisi, ZP'nin ana eklenti listesi olan plugins-zplague.ini dosyasına değil, standart plugins.ini dosyasına eklenmiştir.
  2. Eşya Tanımlanmamış: Eklenti çalışsa bile, bu eşyanın ZP menüsünde görünmesi için zombieplague.cfg dosyasına özel bir satırla tanıtılması gerekir. Bu en sık unutulan adımdır.
  3. Model ve Ses Dosyaları Eksik: Eşyanın çalışması için gerekli olan model (.mdl) veya ses (.wav) dosyaları sunucuya yüklenmemiş veya yanlış klasöre yüklenmiştir.
  4. Kaynak Kod Hatası: Eşyanın kaynak kodunda (.sma) tanımlanan isim, sınıf veya maliyet gibi bilgiler hatalıdır.
  5. Derleme (Compile) Sorunları: Eklentinin .sma dosyası, sunucudaki AMX Mod X sürümüyle uyumsuz bir şekilde derlenmiştir.

Adım Adım Sorun Giderme Rehberi​

Adım 1: Eklentiyi Doğru Yere Eklediğinizden Emin Olun​

Zombie Plague, kendi eklentilerini ayrı bir dosyadan okur. Bu, modun daha düzenli çalışmasını sağlar.

1. FTP ile sunucunuza bağlanın.
  2. cstrike/addons/amxmodx/configs/ klasörüne gidin.
  3. plugins-zplague.ini dosyasını açın.
  4. Eklediğiniz ekstra eşyanın .amxx dosya adının (örneğin: zp_extra_laser_mine.amxx) bu dosyanın en alt satırında yazdığından emin olun.
  5. Eğer bu eklentiyi plugins.ini dosyasına yazdıysanız, oradan silip plugins-zplague.ini dosyasına taşıyın.

Adım 2: Eşyayı zombieplague.cfg Dosyasına Tanıtın (En Önemli Adım)​

Bir eklentinin çalışması, onun ZP menüsünde görüneceği anlamına gelmez. Menüde listelenmesi için onu ZP'nin ana yapılandırma dosyasına kaydetmeniz gerekir.

1. cstrike/addons/amxmodx/configs/ klasöründeki zombieplague.cfg dosyasını açın.
  2. Dosyanın içinde // Extra Items ile başlayan bölümü bulun. Bu bölüm genellikle dosyanın ortalarında veya sonlarına doğrudur.
  3. Bu bölümün altına, eklediğiniz eşyanın .amxx dosya adını yazarak yeni bir satır ekleyin.
Örnek zombieplague.cfg girdisi:

// Extra Items
//
// Format: <file.amxx>
//
// Add here the plugins of your custom extra items
// ---------------------------------------------------
zp_extra_unlimited_clip.amxx
zp_extra_zombie_madness.amxx
zp_extra_jetpack.amxx
zp_extra_golden_ak47.amxx // <-- Yeni eklediğiniz satır

4. Dosyayı kaydedip sunucuya restart atın veya haritayı değiştirin.

Adım 3: Gerekli Dosyaları Kontrol Edin​

1. Model Dosyaları: Eşyanın .mdl uzantılı dosyalarını cstrike/models/ klasörünün içine (veya eklentinin belirttiği alt klasöre) attığınızdan emin olun.
  2. Ses Dosyaları: Eşyanın .wav uzantılı dosyalarını cstrike/sound/ klasörünün içine (veya eklentinin belirttiği alt klasöre) attığınızdan emin olun.
  3. Bu dosyaların oyuncular tarafından indirilebilmesi (download) için cstrike/ klasöründeki reslist.txt veya benzeri bir resource listesi dosyasına eklendiğinden emin olun.

Adım 4: Eklentiyi Yeniden Derleyin​

Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, eklentinin kaynak kodunu (.sma) sunucunuzdaki AMXX sürümüyle yeniden derlemek uyumluluk sorunlarını çözebilir.

1. Eklentinin .sma dosyasını AMX Mod X Web Compiler sitesine yükleyin.
  2. Başarıyla derlendikten sonra yeni .amxx dosyasını indirin.
  3. Bu yeni dosyayı cstrike/addons/amxmodx/plugins/ klasörüne yükleyerek eskisinin üzerine yazın.
  4. Sunucuya restart atın.
Bu adımları dikkatlice takip ederek Zombie Plague sunucunuzdaki ekstra eşya sorunlarını büyük olasılıkla çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, cstrike/addons/amxmodx/logs/ klasöründeki hata kayıtlarını kontrol etmek, sorunun kaynağı hakkında daha fazla ipucu verebilir.