Neler yeni

Windows Mağaza Açılmıyor Hatası Çözüm Rehberi

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Windows Mağaza (Store) Açılmıyor Hatası Çözüm Rehberi​

Microsoft Mağazası'nın (Windows Store) açılmaması, güncellenmemesi veya aniden kapanması sık karşılaşılan bir sorundur. Bu sorun genellikle yazılımsal çakışmalardan, bozuk dosyalardan veya yanlış yapılandırmalardan kaynaklanır.

Aşağıdaki adımları sırasıyla deneyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Her adımdan sonra Mağaza'yı açmayı tekrar deneyin.

1. Adım: Temel Kontroller​

En basit çözümler bazen en etkili olanlardır.

• Tarih ve Saat Ayarları: Bilgisayarınızın tarih, saat ve saat dilimi ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
    1. Ayarlar > Zaman ve Dil > Tarih ve Saat bölümüne gidin.
    2. "Saati otomatik olarak ayarla" ve "Saat dilimini otomatik olarak ayarla" seçeneklerinin etkin olduğundan emin olun. Değilse, etkinleştirip bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Windows Güncelleştirmeleri: İşletim sisteminizin güncel olması, Mağaza dahil birçok bileşenin düzgün çalışması için kritiktir.
    1. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update bölümüne gidin.
    2. "Güncelleştirmeleri denetle" düğmesine tıklayın ve mevcut tüm güncellemeleri yükleyin.
  • İnternet Bağlantısı: Mağaza'nın çalışması için aktif bir internet bağlantısı gereklidir. Bağlantınızda sorun olup olmadığını (örn. bir web sitesi açarak) kontrol edin.

2. Adım: Windows Mağaza Uygulamaları Sorun Gidericisi​

Windows, Mağaza ve diğer uygulamalarla ilgili sorunları otomatik olarak bulup çözebilen yerleşik bir araca sahiptir.

1. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Gider bölümüne gidin.
  2. Listeden "Ek sorun gidericiler" seçeneğine tıklayın.
  3. "Windows Mağaza Uygulamaları"nı bulun, üzerine tıklayın ve "Sorun gidericiyi çalıştır" deyin.
  4. Araç, sorunları tarayacak ve bulursa düzeltmeyi deneyecektir.

3. Adım: Mağaza Önbelleğini Sıfırlama (WSReset)​

Mağaza'nın önbelleğinde biriken bozuk veriler, açılmasını engelleyebilir. WSReset.exe aracı bu önbelleği temizler.

1. Klavyenizden Windows + R tuşlarına aynı anda basın.
  2. Açılan "Çalıştır" kutusuna wsreset.exe yazın ve Enter tuşuna basın.
  3. Siyah bir komut istemi penceresi açılacak ve bir süre bekleyecektir. Bu pencereyi kapatmayın.
  4. İşlem bittiğinde, pencere otomatik olarak kapanacak ve Microsoft Mağazası (eğer sorun çözüldüyse) açılacaktır.

4. Adım: Mağaza Uygulamasını Onarma ve Sıfırlama​

Uygulamanın kendi ayarlarından onarma veya sıfırlama işlemi yapabilirsiniz.

1. Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar ve Özellikler bölümüne gidin.
  2. Listede "Microsoft Store"u (veya Microsoft Mağazası) bulun ve üzerine tıklayın.
  3. "Gelişmiş seçenekler" bağlantısına tıklayın.
  4. Açılan pencerede önce "Onar" düğmesine basın. Bu işlem uygulamanın verilerini etkilemez. Mağaza'yı açmayı deneyin.
  5. Eğer onarma işe yaramazsa, aynı sayfadaki "Sıfırla" düğmesine basın. Unutmayın: Sıfırlama işlemi, uygulamayı yeniden yükler ve oturum açma bilgileri dahil tüm verilerini siler.

5. Adım: Gelişmiş Yöntemler (PowerShell)​

Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Mağaza uygulamasını sistem üzerinden yeniden kaydettirmeyi deneyebiliriz.

1. Başlat menüsüne "PowerShell" yazın.
  2. "Windows PowerShell" sonucuna sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
  3. Açılan mavi pencereye aşağıdaki komutu tamamen kopyalayıp yapıştırın ve Enter tuşuna basın:
    Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.WindowsStore | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  4. Komutun çalışması birkaç saniye sürebilir. İşlem tamamlandığında (genellikle sarı renkte yazılar görürsünüz), PowerShell penceresini kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

6. Adım: Sistem Dosyalarını Kontrol Etme (SFC)​

Eğer sorun hala devam ediyorsa, Windows sistem dosyalarınızda genel bir bozulma olabilir.

1. Başlat menüsüne "Komut İstemi" veya "cmd" yazın.
  2. "Komut İstemi"ne sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" deyin.
  3. Açılan siyah pencereye sfc /scannow yazın ve Enter tuşuna basın.
  4. Bu işlem sisteminizi tarayacak ve bozuk dosyaları bulup onarmaya çalışacaktır. İşlemin tamamlanması zaman alabilir.
  5. Tarama bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Sonuç​

Bu adımlardan biri genellikle Windows Mağaza'nın açılmama sorununu çözer. Özellikle Windows güncellemeleri, wsreset.exe ve PowerShell komutu en sık işe yarayan yöntemlerdir. Eğer tüm bu adımlara rağmen sorun devam ediyorsa, Windows'ta "Yeni bir yerel kullanıcı hesabı oluşturmayı" deneyebilir veya son çare olarak "Sistemi sıfırlamayı" düşünebilirsiniz.

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.

KFN Haberleri