Neler yeni

KFN Windows 10 İçin Son Güncelleme Geldi!

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

KFN Haberleri: Bir Devrin Sonu: Windows 10 İçin Son Büyük Güncelleme Yayınlandı!​

Redmond - Microsoft, milyonlarca kullanıcısı bulunan ve teknoloji tarihinin en popüler işletim sistemlerinden biri olan Windows 10 için yolun sonunu resmi olarak ilan etti. Şirket, Windows 10'un son özellik güncellemesi olan 22H2 versiyonunun yayınlandığını ve bu sürümden sonra yeni bir özellik güncellemesi gelmeyeceğini duyurdu.

KFN-Haberleri.png

Windows 10 22H2: Yeni Bir Şey Var mı?​

Kullanıcıların merak ettiği en önemli soru, bu son güncellemenin ne gibi yenilikler getirdiği. Microsoft'un açıklamasına göre, Windows 10 22H2, büyük ve radikal yenilikler içeren bir paket değil. Bu güncelleme daha çok, işletim sisteminin kararlılığını artırmaya, mevcut hataları gidermeye ve genel performansı iyileştirmeye odaklanıyor. Kısacası Microsoft, Windows 10'u emekliye ayırmadan önce onu en stabil ve güvenli haline getirmeyi amaçlıyor. Bu sürümden sonra Windows 10, yalnızca aylık güvenlik güncellemelerini almaya devam edecek.

Yolun Sonu: 14 Ekim 2025​

Microsoft, Windows 10 için nihai destek kesilme tarihini de netleştirdi. Tüm Windows 10 Home ve Pro sürümleri için destek, 14 Ekim 2025 tarihinde tamamen sona erecek. Bu tarihten sonra işletim sistemi, siber tehditlere karşı koruma sağlayan kritik güvenlik güncellemelerini almayacak. Bu durum, 14 Ekim 2025'ten sonra Windows 10 kullanmaya devam etmenin ciddi güvenlik riskleri barındıracağı anlamına geliyor.

Kullanıcıları Ne Bekliyor? Rota: Windows 11​

Microsoft'un kullanıcılar için tavsiyesi oldukça net: Windows 11'e geçiş yapın. Şirket, kullanıcıları modern tasarımı, artırılmış güvenlik önlemleri (TPM 2.0 gibi), Android uygulamalarını çalıştırabilme yeteneği ve yeni nesil özellikleriyle öne çıkan Windows 11'e teşvik ediyor.

Donanımı uyumlu olan kullanıcılar, Windows Update üzerinden ücretsiz olarak Windows 11'e yükseltme yapabilirler. Bilgisayarınızın uyumlu olup olmadığını kontrol etmek için Microsoft'un "PC Sistem Durumu Denetimi" uygulamasını kullanabilirsiniz.

Ya Bilgisayarım Windows 11 Uyumlu Değilse?​

Windows 11'in getirdiği daha katı donanım gereksinimleri (özellikle işlemci ve TPM 2.0 desteği) nedeniyle birçok bilgisayar bu yükseltmeyi yapamıyor. Peki, bu kullanıcılar ne yapmalı?

1. Güvenli Kullanım: Bilgisayarınız uyumlu değilse, panik yapmanıza gerek yok. 14 Ekim 2025 tarihine kadar Windows 10'u güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu tarihe kadar tüm güvenlik güncellemelerini alacaksınız.
  2. Donanım Yükseltmesi: 2025'ten sonra güvende kalmak için en sağlıklı çözüm, Windows 11 uyumlu yeni bir bilgisayar satın almak olacaktır.

Sonuç: Bir Efsaneye Veda​

2015 yılında hayatımıza giren Windows 10, uzun yıllar boyunca milyarlarca kullanıcıya hizmet etti ve "hizmet olarak yazılım" anlayışını benimseyen ilk Windows sürümü oldu. Ancak teknoloji dünyasında her devrin bir sonu var. Windows 10'un 22H2 sürümüyle birlikte bu efsanevi işletim sistemi için veda vakti yaklaşırken, Microsoft tüm odak noktasını geleceğin işletim sistemi olarak gördüğü Windows 11'e çevirmiş durumda.

Peki Siz Bu Konuda Ne Düşünüyorsunuz? Windows 11'e geçtiniz mi, yoksa 2025'e kadar Windows 10 ile yola devam mı ediyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.

KFN Haberleri