Keşfet Yeni Online Tepkiler
Neler yeni

CS Steam'den Non-Steam Sunuculara Giriş Rehberi

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Steam CS'den Steam Olmayan (Non-Steam) Sunuculara Giriş Rehberi​

Counter-Strike 1.6'yı Steam üzerinden severek oynuyor, ancak arkadaşlarınızın oynadığı veya internette bulduğunuz birçok popüler sunucuyu oyun içindeki sunucu listesinde göremiyor musunuz? Sunucuya "connect" komutuyla bağlanmaya çalıştığınızda "LAN servers are restricted to local clients (class C)" gibi hatalar mı alıyorsunuz?

Bu durumun sebebi, Steam versiyonu ile korsan (Non-Steam) versiyon arasındaki protokol farkıdır. Neyse ki, basit bir yama (patch) ile Steam oyununuzu her iki tür sunucuya da girebilecek hale getirebilirsiniz.

Bu rehber, Steam CS 1.6'nıza "Dual Protocol" (Çift Protokol) yaması kurarak tüm sunuculara nasıl sorunsuzca bağlanabileceğinizi adım adım anlatacaktır.

Sorunun Kaynağı: Protokol 47 ve 48​

Valve, yıllar önce Steam'deki Counter-Strike 1.6 için bir güncelleme yayınladı ve oyunun ağ protokolünü 47'den 48'e yükseltti. Ancak, internetteki sunucuların büyük bir çoğunluğu hala eski, yani Protokol 47'yi kullanan Non-Steam istemciler için çalışmaktadır. Bu nedenle, güncel Steam oyununuz (Protokol 48) bu eski sunucuları göremez ve onlara bağlanamaz.

Çözüm, oyununuza hem Protokol 47'yi hem de Protokol 48'i tanıyan dosyaları yüklemektir.

Adım 1: Gerekli Yama Dosyalarını İndirin​

1. İnternet tarayıcınızda "CS 1.6 Protocol 48 Patch", "CS 1.6 Dual Protocol Patch" veya "Steam to Non-Steam Patch" gibi anahtar kelimelerle bir arama yapın.
  2. Güvenilir oyun forumları veya mod sitelerinden bu yamayı indirin. Genellikle .zip veya .rar formatında küçük bir dosya olacaktır.
  3. UYARI: Bu tür dosyaları indirirken dikkatli olun. Bilinmeyen sitelerden dosya indirmek güvenlik riski oluşturabilir. Topluluk tarafından bilinen ve güvenilen kaynakları tercih edin.
  4. İndirdiğiniz arşiv dosyasını bilgisayarınızda bir klasöre çıkartın. İçinde genellikle hw.dll, sw.dll, steam.inf ve bazen client.dll gibi dosyalar bulunur.

Adım 2: Oyun Dosyalarını Yedekleyin​

Yeni dosyaları kopyalamadan önce, bir sorun yaşanması ihtimaline karşı orijinal dosyalarınızı yedeklemek en doğru adımdır.

1. Steam Kütüphanesi'nde Counter-Strike'a sağ tıklayın ve "Özellikler..." > "Yerel Dosyalar" > "Göz at..." seçeneklerini izleyerek oyunun kurulu olduğu klasörü açın.
  2. Klasördeki hw.dll ve sw.dll dosyalarını kopyalayıp bilgisayarınızda güvenli bir yere (örneğin, Masaüstünde yeni bir klasöre) yapıştırın.

Adım 3: Yama Dosyalarını Oyun Klasörüne Kopyalayın​

1. İndirip klasöre çıkardığınız yama dosyalarını kopyalayın.
  2. Oyunun kurulu olduğu ana klasöre (bir önceki adımda açtığınız klasör) geri dönün.
  3. Kopyaladığınız yama dosyalarını bu klasörün içine yapıştırın.
  4. Windows size "Hedefteki dosyaları değiştir" uyarısı verdiğinde, onaylayarak dosyaların üzerine yazılmasını sağlayın.

Adım 4: Sunuculara Bağlanma​

Yama işlemi tamamlandı. Artık Non-Steam sunuculara bağlanabilirsiniz.

1. GameTracker gibi sitelerden oynamak istediğiniz sunucunun IP adresini bulun. (Örnek: 95.173.173.95:27015)
  2. Counter-Strike 1.6'yı Steam üzerinden çalıştırın.
  3. Klavyenizden "`" (genellikle ESC tuşunun altındadır) tuşuna basarak konsolu açın.
  4. Konsola connect SUNUCU_IP_ADRESI yazıp Enter'a basın. Örneğin:connect 95.173.173.95:27015
  5. Oyun sunucuya bağlanacaktır.
Artık hem Steam hem de Non-Steam sunucularında özgürce oynayabilirsiniz. İyi eğlenceler!