Neler yeni

CS SteamCMD ile CS:GO Sunucusu Kurma Rehberi (Detaylı)

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

🛠️ SteamCMD ile Adım Adım CS:GO Sunucusu Kurma Rehberi (Gelişmiş Sorun Giderme ve Yapılandırma)​

Kendi Counter-Strike: Global Offensive sunucunuzu kurmak, arkadaşlarınızla özel maçlar yapmak, antrenman yapmak veya kendi topluluğunuzu oluşturmak için harika bir yoldur. Bu işlem için Valve'ın resmi komut satırı aracı olan SteamCMD'yi kullanacağız.

Bu rehber, Windows işletim sistemi üzerinde bir CS:GO sunucusunu nasıl kuracağınızı, yapılandıracağınızı ve karşılaşabileceğiniz yaygın sorunları nasıl çözeceğinizi detaylı bir şekilde anlatacaktır.

Adım 1: Ön Hazırlıklar​

Gerekli Yazılımlar​

• SteamCMD: Valve'ın sunucu dosyalarını indirmek ve güncellemek için kullandığı komut satırı aracı.
  • Notepad++ (Önerilir): Sunucu yapılandırma dosyalarını düzenlemek için standart Not Defteri'nden daha kullanışlıdır.

Port Yönlendirme (Port Forwarding)​

Sunucunuzun internet üzerinden erişilebilir olması için modeminizden port yönlendirme yapmanız gerekmektedir. CS:GO sunucusu genellikle aşağıdaki portları kullanır:

• 27015 TCP/UDP (Oyun trafiği ve sunucu sorguları için standart port)
Modem arayüzünüze girerek (genellikle tarayıcıya 192.168.1.1 yazılarak erişilir), sunucuyu kurduğunuz bilgisayarın yerel IP adresine bu portları yönlendirmeniz gerekir.

Adım 2: SteamCMD'yi İndirme ve Kurma​

1. Masaüstünüzde veya kolay erişebileceğiniz bir yerde SteamCMD adında bir klasör oluşturun.
  2. Valve'ın resmi web sitesinden SteamCMD for Windows dosyasını indirin.
  3. İndirdiğiniz .zip dosyasının içindeki steamcmd.exe'yi, oluşturduğunuz SteamCMD klasörünün içine çıkartın.
  4. steamcmd.exe'yi çalıştırın. İlk çalıştırmada, gerekli tüm dosyaları indirip kendini güncelleyecektir. İşlem tamamlandığında komut satırında Steam> yazısını göreceksiniz.

Adım 3: CS:GO Sunucu Dosyalarını İndirme​

1. SteamCMD komut satırı (Steam>) açıkken, önce anonim olarak giriş yapın:
    login anonymous

2. Ardından, sunucu dosyalarının nereye kurulacağını belirtin. C:\csgo-server gibi bir konum seçebilirsiniz:
    force_install_dir C:\csgo-server\

3. Şimdi CS:GO Dedicated Server dosyalarını indirmek için aşağıdaki komutu kullanın. CS:GO'nun App ID'si 740'tır:
    app_update 740 validate

Bu işlem, internet hızınıza bağlı olarak zaman alabilir. validate komutu, dosyaların bütünlüğünü doğrulayarak eksik veya bozuk dosya olmamasını sağlar.
  4. İndirme tamamlandığında Success! App '740' fully installed. mesajını göreceksiniz. SteamCMD'den çıkmak için quit yazın.

Adım 4: Game Server Login Token (GSLT) Oluşturma​

Sunucunuzun internetteki sunucu listelerinde görünmesi ve VAC (Valve Anti-Cheat) korumalı olması için bir GSLT'ye ihtiyacınız vardır. Bu, her sunucu için zorunludur.

1. Steam hesabınıza giriş yapın. Hesabınızın telefon numarası ile doğrulanmış ve ceza almamış olması gerekir.
  2. Steam Oyun Sunucusu Hesap Yönetimi sayfasına gidin.
  3. "Yeni bir oyun sunucusu hesabı oluştur" bölümünü kullanın.
  4. Uygulama Kimliği alanına CS:GO'nun kimliği olan 730 yazın.
  5. Memo alanına sunucunuzu hatırlatacak bir not yazın (örneğin, "Ev Sunucum").
  6. "Oluştur" butonuna tıklayın.
  7. Size verilen "Giriş Jetonu"nu kopyalayın ve güvenli bir yere kaydedin. Bu jetonu kimseyle paylaşmayın!

Adım 5: Temel Sunucu Yapılandırması (server.cfg)​

Sunucunuzun adını, şifresini ve diğer temel ayarlarını kalıcı hale getirmek için bir server.cfg dosyası oluşturmalısınız.

1. Sunucu dosyalarınızın içinde C:\csgo-server\csgo\cfg klasörüne gidin.
  2. Bu klasörün içinde server.cfg adında yeni bir metin belgesi oluşturun.
  3. Dosyayı Notepad++ ile açın ve içine aşağıdaki gibi temel komutları ekleyin. Ayarları kendinize göre düzenleyin:
    // --- TEMEL AYARLAR ---

// Sunucunuzun internet listelerinde görünecek adı
    hostname "Ornek CS:GO Sunucusu"

// RCON (Uzaktan Yönetim) Şifresi - BU ŞİFREYİ MUTLAKA GÜÇLÜ BİR ŞEYLE DEĞİŞTİRİN
    rcon_password "guclusifre12345"

// Sunucu Şifresi (Eğer sunucunuzun özel olmasını istiyorsanız bu satırın başındaki // işaretini kaldırın)
    // sv_password "oyunsifresi"

// --- GENEL AYARLAR ---

// Sunucunun internette görünmesini sağlar (0 = internet, 1 = sadece yerel ağ)
    sv_lan 0

// Sunucuda hile kullanımını engeller
    sv_cheats 0

4. Dosyayı kaydedin. Sunucu her harita değiştirdiğinde bu dosyadaki ayarları otomatik olarak uygulayacaktır.

Adım 6: Sunucuyu Başlatmak İçin .bat Dosyası Oluşturma​

1. Sunucu ana klasörüne (C:\csgo-server\) geri dönün.
  2. baslat.bat adında bir dosya oluşturun ve düzenlemek için açın.
  3. İçine aşağıdaki komut satırını yapıştırın ve <GSLT_TOKENINIZ> yazan yeri 4. Adım'da kopyaladığınız kendi jetonunuzla değiştirin:
    @echo off
    srcds.exe -game csgo -console -usercon +game_type 0 +game_mode 1 +mapgroup mg_active +map de_dust2 +sv_setsteamaccount <GSLT_TOKENINIZ> -tickrate 128
    echo Sunucu kapatildi. Yeniden baslatmak icin bir tusa bas...
    pause

Not: -tickrate 128 parametresi sunucuyu 128-tick olarak başlatır, bu daha akıcı bir deneyim sunar ancak daha fazla sistem kaynağı gerektirir. İstemezseniz silebilirsiniz.
  4. Dosyayı kaydedip kapatın.

Adım 7: Sunucuyu Başlatma ve Bağlanma​

• Oluşturduğunuz baslat.bat dosyasına çift tıklayarak sunucunuzu başlatın.
  • Oyuna girip geliştirici konsolunu açarak sunucunuza bağlanın:
    • Aynı bilgisayardan: connect localhost
    • Yerel ağdan: connect SUNUCU_YEREL_IP_ADRESI
    • İnternetten: connect SIZIN_INTERNET_IP_ADRESINIZ:27015

Sıkça Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri​

Sorun: Arkadaşlarım sunucuya bağlanamıyor / Sunucu internette gözükmüyor.

• Çözüm 1: Port Yönlendirme: Bu en yaygın sorundur. Modem arayüzünüzden 27015 numaralı TCP ve UDP portlarını sunucuyu kurduğunuz bilgisayarın yerel IP adresine doğru yönlendirdiğinizden emin olun. Portlarınızın internete açık olup olmadığını kontrol etmek için CanYouSeeMe.org gibi web sitelerini kullanabilirsiniz.
  • Çözüm 2: Windows Güvenlik Duvarı: Windows Güvenlik Duvarı, srcds.exe uygulamasının internete erişimini engelliyor olabilir. Denetim Masası'ndan Güvenlik Duvarı ayarlarına gidin ve srcds.exe için hem "Özel" hem de "Ortak" ağlara izin verin.
Sorun: Sunucum güncel değil hatası (Your server is out of date).

• Çözüm: Bu hata, CS:GO'ya bir güncelleme geldiğinde ortaya çıkar. Sunucu dosyalarınızı güncellemeniz gerekir:
    1. Çalışan sunucunuzu kapatın.
    2. SteamCMD.exe'yi çalıştırın.
    3. Sırasıyla login anonymous, force_install_dir C:\csgo-server\ ve app_update 740 komutlarını girin.
    4. Güncelleme bitince quit yazarak çıkın ve sunucunuzu yeniden başlatın.
Sorun: Sunucu 'VAC secure' hatası veriyor veya kimse bağlanamıyor.

• Çözüm: Bu sorun genellikle eksik veya geçersiz GSLT (Game Server Login Token) nedeniyle oluşur. baslat.bat dosyanızdaki +sv_setsteamaccount parametresinin doğru ve geçerli bir jeton ile ayarlandığından emin olun.
Sorun: Sunucu konsolu açılıp hemen kapanıyor.

• Çözüm: baslat.bat dosyasındaki bir komutta yazım hatası vardır. Dosyanın sonundaki pause komutu, hatayı görebilmeniz için pencereyi açık tutar. Hata mesajını dikkatlice okuyun. Genellikle -game, +map gibi parametrelerde hata yapılır.
Sorun: Sunucu kasıyor veya takılıyor (Lag / Stuttering).

• Çözüm: Sunucunun çalıştığı bilgisayarın donanımı veya internet bağlantısı yetersiz olabilir.
    1. Sistem Kaynakları: Görev Yöneticisi'nden CPU ve RAM kullanımını kontrol edin. srcds.exe işlemi kaynakları tüketiyorsa, daha güçlü bir donanım gerekebilir.
    2. İnternet Yükleme (Upload) Hızı: Sunucunun internet bağlantısının yükleme hızı, oyuncu sayısı için yeterli olmalıdır. 10 oyunculu bir 128-tick sunucu için en az 10-15 Mbps stabil bir yükleme hızı önerilir.

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.