Neler yeni

Samsung A34 Titreşim Sorunu ve Çözüm Yolları

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Samsung Galaxy A34 Titreşim Sorunu: Nedenleri ve Adım Adım Çözüm Rehberi​

Samsung'un popüler orta segment telefonlarından biri olan Galaxy A34, sunduğu özelliklerle birçok kullanıcının beğenisini kazandı. Ancak bazı kullanıcılar, cihazlarında can sıkıcı bir sorunla karşılaştıklarını bildiriyor: Titreşimin hiç çalışmaması, çok zayıf olması veya bildirimlerde titreşim alınamaması. Gelen bir aramayı veya önemli bir mesajı sessiz moddayken kaçırmanıza neden olabilecek bu sorun, genellikle basit yazılımsal ayarlarla çözülebilir.

Eğer siz de Samsung A34'ünüzde bir titreşim sorunu yaşıyorsanız, servise gitmeden önce deneyebileceğiniz bir dizi çözüm yolu mevcut. İşte adım adım izlemeniz gerekenler.

Adım 1: Temel Titreşim Ayarlarını Kontrol Edin​

Sorunun kaynağı çoğu zaman gözden kaçan basit bir ayar olabilir. Öncelikle temel kontrolleri yapalım:

1. Ayarlar menüsüne gidin.
  2. Ses ve titreşim seçeneğine dokunun.
  3. Titreşim Yoğunluğu'na girin. Burada "Gelen arama", "Bildirimler" ve "Sistem" için ayrı ayrı ayar çubukları göreceksiniz. Bu çubukların en düşük seviyede olmadığından, hatta test etmek için en yükseğe ayarlandığından emin olun.
  4. Bir önceki menüde "Sistem sesi/titreşim denetimi" bölümüne girerek dokunma etkileşimi gibi sistemsel geri bildirimlerin titreşim ayarlarının açık olduğunu kontrol edin.

Adım 2: Güç Tasarrufu Modu ve Rahatsız Etmeyin Modu​

Bu iki mod, pil ömrünü uzatmak veya sizi rahatsız etmemek için bazı özellikleri, buna titreşim de dahil olmak üzere, kısıtlayabilir.

• Güç Tasarrufu Modu: Ekranı yukarıdan aşağı kaydırarak hızlı ayarlar panelini açın ve "Güç Tasarrufu" modunun kapalı olduğundan emin olun. Eğer açıksa, üzerine basılı tutarak ayarlarına gidin ve titreşimi kısıtlayıp kısıtlamadığını kontrol edin.
  • Rahatsız Etmeyin Modu: Yine hızlı ayarlar panelinden "Rahatsız Etmeyin" modunun kapalı olduğunu teyit edin. Bu mod aktifken aramalar ve bildirimler için titreşim genellikle devre dışı bırakılır.

Adım 3: Uygulamaya Özel Bildirim Ayarları​

Bazen sorun genel bir sistem sorunu değil, sadece belirli bir uygulamayla (örneğin WhatsApp, Instagram) ilgilidir.

1. Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyin.
  2. Titreşim bildirimi almadığınız uygulamayı bulun ve üzerine dokunun.
  3. Bildirimler menüsüne girin.
  4. Bildirim kategorileri'ne dokunarak (örneğin WhatsApp için "Mesaj bildirimleri") ilgili kategorinin ayarlarına girin.
  5. Bu menüde "Titreşim" seçeneğinin açık olduğundan emin olun.

Adım 4: Cihazı Güvenli Modda Başlatın​

Eğer sorun yukarıdaki adımlarla çözülmediyse, yüklediğiniz üçüncü parti bir uygulama soruna neden oluyor olabilir. Bunu test etmenin en iyi yolu cihazı "Güvenli Mod"da başlatmaktır. Güvenli mod, sadece sistem uygulamalarının çalıştığı bir tanılama modudur.

1. Telefonunuzun güç düğmesine basılı tutun.
  2. Ekranda çıkan "Kapat" simgesine, "Güvenli Mod" seçeneği belirene kadar basılı tutun.
  3. "Güvenli Mod"a dokunarak cihazı yeniden başlatın.
Cihaz güvenli modda açıldığında titreşim çalışıyorsa, sorun büyük ihtimalle son zamanlarda yüklediğiniz bir uygulamadan kaynaklanıyordur. Normal moda dönüp bu uygulamaları tek tek kaldırarak sorunun kaynağını bulabilirsiniz.

Adım 5: Ayarları Sıfırlayın (Son Yazılımsal Çözüm)​

Yukarıdaki adımların hiçbiri işe yaramadıysa, verilerinizi silmeden sadece telefonun ayarlarını varsayılan hale getirmeyi deneyebilirsiniz.

1. Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla yolunu izleyin.
  2. Tüm ayarları sıfırla seçeneğini seçin. Bu işlem kişisel dosyalarınızı (fotoğraf, video, kişiler) silmez, sadece Wi-Fi şifreleri, eşleşen Bluetooth cihazları ve özelleştirdiğiniz sistem ayarlarını fabrika durumuna getirir.

Donanımsal Sorun İhtimali​

Tüm bu yazılımsal çözümleri denemenize rağmen titreşim hala çalışmıyorsa, sorun telefonunuzun içindeki fiziksel titreşim motorunda olabilir. Bu bir donanım arızasıdır ve profesyonel müdahale gerektirir. Bu durumda, cihazınız garantiliyse yetkili bir Samsung servisine başvurmanız en doğru adım olacaktır.

Peki siz Bu Konuda Ne Düşünüyorsunuz?

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.

KFN Haberleri