Keşfet Yeni Online Tepkiler
Neler yeni
Kralforum.net

LoL Riot Games'e Ticket (Bilet) Atma Rehberi: Sorunlarınıza Çözüm Bulun

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

LoL Riot Games'e Ticket (Bilet) Atma Rehberi: Sorunlarınıza Çözüm Bulun​

League of Legends oynarken teknik bir sorunla, hesabınızla ilgili bir problemle veya oyun içi bir adaletsizlikle karşılaşabilirsiniz. Forumlarda veya arkadaşlarınızdan çözüm bulamadığınız durumlarda, en doğru ve güvenilir yöntem doğrudan Riot Games'in oyuncu destek ekibiyle iletişime geçmektir. Bu işlem, "ticket atmak" veya "destek bileti oluşturmak" olarak bilinir.

Bu rehber, Riot Games'e nasıl etkili bir şekilde destek bileti gönderebileceğinizi adım adım açıklayacaktır.

Ticket (Destek Bileti) Nedir ve Ne Zaman Atılmalıdır?​

Destek bileti, yaşadığınız bir sorunu resmi olarak Riot Games'in ilgili departmanına iletmenizi sağlayan bir formdur. Destek ekibi, biletinizi inceleyerek size özel bir çözüm sunmaya çalışır.

Aşağıdaki gibi durumlarda ticket atmanız gerekebilir:

• Hesap Sorunları: Hesabınızın çalınması, askıya alınması (ban), e-posta veya şifre sorunları.
  • Teknik Problemler: Oyuna giriş yapamama, istemci hataları, ani FPS düşüşleri, ping sorunları, yama (patch) hataları.
  • Satın Alma ve Mağaza Sorunları: RP veya Mavi Öz ile ilgili hatalı işlemler, satın alınan içeriğin hesaba eklenmemesi.
  • Oyun İçi Sorunlar ve Oyuncu Bildirimi: Hile, hakaret, bilerek besleme (feeding) gibi sportmenliğe aykırı davranışları kanıtlarıyla bildirmek (rapor sistemine ek olarak).
  • Genel Sorular ve Geri Bildirimler: Oyun mekanikleri hakkında sorular veya oyunla ilgili genel geri bildirimler.

Adım Adım Ticket Atma Rehberi​

1. Riot Games Destek Sayfasına Gidin:
  2. Giriş Yapın:
    • Sayfanın sağ üst köşesindeki "Giriş Yap" butonuna tıklayarak League of Legends hesabınızla oturum açın. Bu, destek ekibinin hesabınızla ilgili bilgilere daha hızlı ulaşmasını sağlar.
  3. Oyun Seçimi:
    • Karşınıza çıkan oyun listesinden "League of Legends" ikonuna tıklayın.
  4. Bilet Gönderin:
    • Sayfanın alt kısmına doğru ilerleyin ve "BİLET GÖNDER" yazan büyük butona tıklayın.
  5. Talep Türünü Seçin:
    • Açılan formda, yaşadığınız soruna en uygun kategoriyi seçmeniz istenecektir. Örneğin, "Hesap Kurtarma", "Teknik Sorunlar" veya "Bir Oyuncuyu Bildir" gibi seçeneklerden birini seçin. Doğru kategori, biletinizin doğru departmana daha hızlı ulaşmasını sağlar.
  6. Formu Detaylı Bir Şekilde Doldurun:
    • Konu: Sorununuzu özetleyen kısa ve net bir başlık yazın. (Örn: "Hesabıma Giriş Yapamıyorum" veya "RP Satın Alımında Hata Aldım").
    • Açıklama: Sorununuzu tüm detaylarıyla anlatın. Ne zaman başladığını, sorunu çözmek için neler denediğinizi ve karşılaştığınız hata kodlarını (varsa) bu bölüme yazın. Ne kadar detaylı bilgi verirseniz, çözüm süreci o kadar hızlı olur.
    • Ekler: Sorununuzu kanıtlayan ekran görüntüleri (screenshot), videolar veya oyun kayıt dosyaları (log) varsa, "Dosya Ekle" bölümünden bunları biletinize ekleyin. Görsel kanıtlar, sorunun anlaşılması için çok önemlidir.
  7. Gönderin ve Bekleyin:
    • Tüm bilgileri doldurduktan sonra "GÖNDER" butonuna tıklayın. Biletiniz başarıyla oluşturulduğunda bir onay mesajı alacaksınız. Destek ekibinden bir yanıt geldiğinde, hesabınıza kayıtlı e-posta adresinize bir bildirim gönderilecektir. Biletinizin durumunu yine destek sayfasındaki "Biletlerim" bölümünden takip edebilirsiniz.

Etkili Bir Ticket Yazmak İçin İpuçları​

• Sakin ve Saygılı Olun: Sinirli veya agresif bir dil kullanmak yerine sorununuzu sakin ve yapıcı bir şekilde anlatın.
  • Net ve Anlaşılır Olun: Karmaşık ve uzun cümleler yerine, sorununuzu basit ve anlaşılır bir dille ifade edin.
  • Gerekli Tüm Bilgileri Sağlayın: Hesap adınız, sunucunuz (TR), sorunun yaşandığı tarih ve saat gibi bilgileri eklemeyi unutmayın.
  • Sabırlı Olun: Destek ekibinin yoğunluğuna bağlı olarak yanıt süresi değişebilir. Aynı sorun için art arda yeni biletler oluşturmaktan kaçının.
Bu adımları izleyerek yaşadığınız sorunları en doğru şekilde Riot Games'e iletebilir ve Vadi'ye sorunsuz bir şekilde geri dönebilirsiniz.