PUBG Mobile: UC Satın Alamıyorum Sorunu ve Çözüm Yolları
PUBG Mobile'da kostüm, silah deseni veya Royale Pass almak için en önemli para birimi olan UC'yi (Unknown Cash) satın almaya çalışırken "işlem başarısız oldu", "ödeme reddedildi" gibi hatalarla karşılaşmak oldukça can sıkıcıdır. Bu sorunlar genellikle ödeme yönteminiz, uygulama mağazanız (Google Play/App Store) veya oyunun sunucularıyla ilgili geçici problemlerden kaynaklanır.Bu rehber, UC satın alma sorunlarının olası nedenlerini ve bu sorunları gidermek için uygulayabileceğiniz adımları detaylı bir şekilde açıklamaktadır.
Olası Nedenler ve İlk Kontroller
Satın alma işlemi başarısız olduğunda, öncelikle aşağıdaki temel kontrolleri yapmalısınız:- İnternet Bağlantısı: Stabil bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzdan emin olun. Mobil veri ile yapılan işlemlerde bağlantı kopmaları yaşanabilir.
- Ödeme Yöntemi: Kullandığınız kredi kartı, banka kartı veya mobil ödeme yönteminin geçerli ve limitinin yeterli olduğunu kontrol edin. Kartınızın internet alışverişlerine açık olduğundan emin olun.
- Uygulama Mağazası Durumu: Google Play Store veya Apple App Store'da genel bir kesinti olup olmadığını kontrol edin.
- Cihazı Yeniden Başlatma: En basit çözüm çoğu zaman en etkilisidir. Telefonunuzu kapatıp açmak, arka plandaki birçok sorunu çözebilir.
Adım Adım Çözüm Rehberi
Eğer ilk kontroller sorunu çözmediyse, aşağıdaki adımları sırasıyla deneyin:Adım 1: Google Play / App Store Önbelleğini Temizleyin
Uygulama mağazasının birikmiş verileri, ödeme işlemlerinde hataya neden olabilir.- Android için:
- Telefonunuzun Ayarlar > Uygulamalar menüsüne gidin.
- Listeden Google Play Store'u bulun.
- "Depolama" seçeneğine dokunun.
- "Önbelleği Temizle" butonuna basın.
- iOS için:
- App Store'da doğrudan önbellek temizleme seçeneği yoktur.
- Bunun yerine App Store'u açın ve alt menüdeki herhangi bir sekmeye (Bugün, Oyunlar, Uygulamalar vb.) art arda 10 kez hızlıca dokunun. Bu işlem App Store'un önbelleğini yenileyecektir.
Adım 2: Ödeme Yöntemini Kontrol Edin ve Güncelleyin
Google veya Apple hesabınızdaki ödeme bilgileri güncel olmayabilir.- Android için: Google Play Store'u açın, profil resminize dokunun ve "Ödemeler ve abonelikler" > "Ödeme yöntemleri" yolunu izleyin. Kart bilgilerinizi kontrol edin, gerekirse kaldırıp yeniden ekleyin.
- iOS için: Ayarlar > [Adınız] > Ödeme ve Teslimat yolunu izleyerek ödeme bilgilerinizi kontrol edin ve güncelleyin.
Adım 3: Alternatif Satın Alma Yöntemi: Midasbuy
Eğer oyun içinden satın alma işlemi sürekli başarısız oluyorsa, Tencent'in resmi E-Pin ve UC satış platformu olan Midasbuy'ı deneyin.- Tarayıcınızdan Midasbuy'ın resmi web sitesine gidin.
- PUBG Mobile'ı seçin ve oyuncu ID'nizi girin.
- Satın almak istediğiniz UC miktarını seçin.
- Farklı ödeme seçeneklerini (kredi kartı, e-cüzdanlar vb.) kullanarak işlemi tamamlayın. Midasbuy genellikle daha stabil bir satın alma deneyimi sunar.
Ödeme Yapıldı Ama UC Gelmedi mi?
Bazen ödeme başarılı olur ancak UC'ler hesabınıza anında yansımaz. Bu durumda panik yapmayın.- Bekleyin: Yoğunluğa bağlı olarak UC'lerin hesabınıza geçmesi 24 saati bulabilir.
- Oyunu Yeniden Başlatın: Oyundan tamamen çıkış yapıp tekrar girmeyi deneyin.
- Makbuzu Saklayın: Google Play veya App Store'dan gelen ödeme onay e-postasını veya işlem makbuzunu mutlaka saklayın.
- Destek Ekibiyle İletişime Geçin: Eğer 24 saat geçmesine rağmen UC'leriniz gelmediyse, oyun içindeki Ayarlar > Müşteri Hizmetleri bölümünden bir bilet oluşturun. Mesajınıza işlem makbuzunun ekran görüntüsünü, oyuncu ID'nizi ve sorunun detaylarını ekleyerek durumu bildirin. Destek ekibi, inceleme yaparak UC'lerinizi hesabınıza tanımlayacaktır.