PUBG Mobile Mikrofon Sorunu ve Çözüm Rehberi
PUBG Mobile'da zafer ile yenilgi arasındaki ince çizgiyi genellikle takım içi iletişim belirler. Ancak "Sesim gitmiyor!" veya "Takım arkadaşlarımı duyamıyorum" gibi sorunlar yaşadığınızda, en iyi stratejiler bile işe yaramaz hale gelir. Mikrofon sorunları, oyun deneyimini baltalayan en yaygın ve can sıkıcı teknik problemlerden biridir.Bu rehber, PUBG Mobile'da karşılaştığınız mikrofon ve sesli sohbet sorunlarını çözmek için izlemeniz gereken adımları basit ve anlaşılır bir şekilde sıralamaktadır.
Adım 1: Temel Oyun İçi Kontroller
Sorunun kaynağını aramaya en basit yerden, oyunun kendi arayüzünden başlamalısınız.- Mikrofon ve Hoparlör Simgeleri: Maç sırasında ekranınızda bulunan mikrofon ve hoparlör simgelerini kontrol edin. Üzerlerinde bir çizgi varsa, kapalı durumdadırlar. Üzerlerine dokunarak aktif hale getirin.
- Doğru Ses Kanalı: Mikrofon simgesinin yanında "Tümü" veya "Takım" seçeneklerini göreceksiniz. Sesinizin sadece takım arkadaşlarınıza gitmesi için "Takım" modunun seçili olduğundan emin olun.
- Ses Ayarları: Ana lobi ekranında Ayarlar > Ses bölümüne gidin. "Mikrofon" ve "Hoparlör" ses seviyelerinin kısık olmadığından emin olun ve makul bir seviyeye getirin.
Adım 2: Cihaz İzinlerini Kontrol Etme
Çoğu zaman sorun, oyunun telefonunuzun mikrofonuna erişim izni olmamasından kaynaklanır.- Android için:
- Telefonunuzun Ayarlar > Uygulamalar > PUBG Mobile bölümüne gidin.
- "İzinler" veya "Uygulama İzinleri" seçeneğine dokunun.
- Listede "Mikrofon" iznini bulun ve bu iznin "İzin Ver" olarak ayarlandığından emin olun.
- iOS (iPhone/iPad) için:
- Ayarlar menüsünü açın ve en alta kaydırarak uygulama listesinden PUBG Mobile'ı bulun.
- Üzerine dokunduğunuzda açılan ekranda "Mikrofon" seçeneğinin açık (yeşil) olduğundan emin olun.
Adım 3: Diğer Uygulamalarla Çakışma
Telefonunuzda arka planda çalışan başka bir uygulama mikrofonu kullanıyor olabilir. Bu durum, PUBG Mobile'ın mikrofona erişmesini engeller.- Çözüm: PUBG Mobile oynamadan önce Discord, Skype, WhatsApp araması veya ses kaydedici gibi mikrofonu kullanabilecek tüm uygulamaları arka plandan tamamen kapatın.
Adım 4: Donanım Kontrolü ve Bağlantılar
Sorun yazılımsal değil, doğrudan kullandığınız donanımla ilgili olabilir.- Kulaklığınızı Test Edin: Kullandığınız kulaklığın mikrofonunun çalıştığından emin olmak için telefonunuzun kendi ses kaydedici uygulamasıyla bir test yapın veya bir arkadaşınızı arayın.
- Bağlantıyı Kontrol Edin: Kablolu bir kulaklık kullanıyorsanız, jakın telefonunuza tam olarak oturduğundan emin olun. Bluetooth kulaklık kullanıyorsanız, kulaklığın telefonunuzla olan eşleşmesini kaldırıp yeniden eşleştirmeyi deneyin. Bazen telefonun Bluetooth ayarlarından "Aramalar için kullan" seçeneğini aktif etmek gerekebilir.
Adım 5: Genel Çözüm Yöntemleri
Yukarıdaki adımlar işe yaramadıysa, aşağıdaki genel yöntemleri deneyebilirsiniz:- Oyun İçi Sesli Sohbeti Yeniden Başlatma: Maç sırasında mikrofon ve hoparlör simgelerine art arda birkaç kez dokunarak sesli sohbeti kapatıp açmak, bazen anlık bağlantı sorunlarını çözebilir.
- Oyunu Yeniden Başlatma: En basit ama en etkili yöntemlerden biri oyunu tamamen kapatıp yeniden açmaktır.
- Oyunun Önbelleğini Temizleme (Android): Ayarlar > Uygulamalar > PUBG Mobile > Depolama bölümüne giderek "Önbelleği Temizle" seçeneğini kullanmak, birikmiş geçici dosyaların neden olduğu sorunları giderebilir. (Bu işlem hesap bilgilerinizi veya ayarlarınızı silmez.)