PUBG Mobile: Facebook Hesabı "İncelemede" Hatası ve Çözüm Yolları
PUBG Mobile'a giriş yapmaya çalışırken, bağlı olan Facebook hesabınızın "güvenlik nedeniyle kilitlendiği" veya "incelemede" olduğuna dair bir uyarıyla karşılaşmak, oyuncuların erişimini tamamen engelleyen sinir bozucu bir durumdur. Bu sorun doğrudan PUBG Mobile ile ilgili değil, tamamen Facebook'un kendi güvenlik protokolleriyle ilgilidir. Hesabınızın kontrolü ve güvenliği Facebook tarafından sağlandığı için çözüm de yine Facebook üzerinden ilerlemektedir.Bu rehber, Facebook hesabınızın neden incelemeye alındığını, bu sorunu çözmek için neler yapmanız gerektiğini ve gelecekte bu tür durumları nasıl önleyebileceğinizi adım adım açıklamaktadır.
Facebook Hesabınız Neden İncelemeye Alınır?
Facebook, platformun güvenliğini sağlamak için şüpheli gördüğü aktivitelerde hesapları geçici olarak kısıtlayabilir. İnceleme sürecinin başlamasının yaygın nedenleri şunlardır:- Şüpheli Giriş Denemeleri: Hesabınıza normalde giriş yaptığınızdan farklı bir konumdan veya cihazdan erişilmeye çalışılması.
- Facebook Kurallarının İhlali: Facebook'un topluluk kurallarına aykırı içerikler paylaşmak, sahte isim kullanmak veya spam olarak algılanan davranışlarda bulunmak.
- Ani ve Yoğun Aktivite: Çok kısa sürede çok sayıda arkadaşlık isteği göndermek veya mesaj atmak gibi olağan dışı hareketler.
- Kimlik Doğrulama İhtiyacı: Facebook'un, hesabın gerçek bir kişiye ait olduğunu doğrulamak için periyodik olarak yaptığı güvenlik kontrolleri.
Çözüm Adımları: Hesabınıza Tekrar Nasıl Erişirsiniz?
Bu sorunu çözmenin anahtarı, sabırlı olmak ve Facebook'un sizden talep ettiği adımları doğru bir şekilde takip etmektir.Adım 1: Facebook'un Talimatlarını İzleyin
Giriş yapmaya çalıştığınızda Facebook'un size sunduğu adımları dikkatlice uygulayın. Bu adımlar genellikle kimliğinizi doğrulamaya yöneliktir:- Kimlik Yükleme: Sizden bir kimlik belgesinin (ehliyet, pasaport, nüfus cüzdanı vb.) fotoğrafını yüklemeniz istenebilir.
- Fotoğraf Tanımlama: Arkadaş listenizdeki kişilerin fotoğraflarını tanımanız istenebilir.
- Telefon veya E-posta Onayı: Kayıtlı telefon numaranıza veya e-posta adresinize gönderilen bir kodu girmeniz talep edilebilir.
Adım 2: Sabırlı Olun
Kimlik doğrulama işlemini tamamladıktan sonra Facebook'un hesabınızı incelemesi biraz zaman alabilir. Bu süreç birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir. Bu süre zarfında hesaba sürekli giriş yapmaya çalışmak süreci yavaşlatabilir.Adım 3: Diğer Bağlantıları Kontrol Edin (En Önemli Adım)
Eğer PUBG Mobile hesabınızı Facebook'un yanı sıra başka bir sosyal medya hesabına veya platforma bağladıysanız, bu sizin için en hızlı çözüm olacaktır.- Twitter, Google Play (Android) veya Apple ID (iOS) gibi başka bir bağlantınız varsa, oyunu açın ve giriş ekranında bu seçeneklerden birini kullanarak hesabınıza erişmeyi deneyin.
Gelecekte Bu Sorunu Yaşamamak İçin Ne Yapmalı?
- Birden Fazla Hesap Bağlayın: PUBG Mobile hesabınızı mutlaka birden fazla platforma (Facebook + Twitter + Google/Apple ID) bağlayın. Bu, birinde sorun yaşasanız bile diğerini kullanarak hesabınıza her zaman erişebilmenizi sağlar.
- Facebook Hesabınızı Güvende Tutun: Facebook'ta iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) etkinleştirin. Bu, hesabınızın güvenliğini artırır ve şüpheli girişleri engeller.
- Bilgilerinizi Güncel Tutun: Facebook hesabınızdaki telefon numarası ve e-posta gibi kurtarma bilgilerinin her zaman güncel olduğundan emin olun.