PUBG Mobile: Unutulan veya Kaybedilen Eski Hesabı Geri Alma Rehberi
Uzun bir ara verdikten sonra PUBG Mobile'a geri dönmek istediğinizde veya yeni bir telefona geçtiğinizde eski hesabınıza erişememek oldukça can sıkıcı bir durum olabilir. Emek vererek ulaştığınız seviyeler, kazandığınız kostümler ve biriktirdiğiniz anılar bir anda ulaşılamaz hale gelebilir. Neyse ki, çoğu durumda eski hesabınızı kurtarmak mümkündür.Bu rehber, unuttuğunuz veya erişiminizi kaybettiğiniz eski PUBG Mobile hesabınızı geri almak için izlemeniz gereken adımları size gösterecektir.
Adım 1: Hesabınızı Neye Bağladığınızı Hatırlayın
Hesap kurtarma sürecindeki en önemli adım, hesabınızı ilk başta hangi platforma veya platformlara bağladığınızı hatırlamaktır. PUBG Mobile, hesapları güvende tutmak için birden fazla bağlantı seçeneği sunar:- Google Play Games (Android için)
- Game Center (iOS için)
- E-posta Adresi
Adım 2: Bağlı Olduğunu Düşündüğünüz Platform ile Giriş Yapmayı Deneyin
Oyunun başlangıç ekranında, giriş seçenekleri arasından hesabınızı bağladığınızı düşündüğünüz platformun simgesine (Facebook, Twitter, Google Play vb.) dokunun.- Doğru Platformu Seçin: Örneğin, hesabınızı Facebook'a bağladıysanız, Facebook simgesine dokunun ve sizden istenen Facebook kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.
- Farklı Hesapları Deneyin: Eğer birden fazla Google veya Facebook hesabınız varsa, doğru olanı bulana kadar her birini sırayla deneyin.
Adım 3: Sosyal Medya Hesabınızın Şifresini mi Unuttunuz?
Eğer sorun PUBG Mobile hesabınız değil de, ona bağlı olan Facebook, Twitter veya Google hesabınızın şifresini unutmanız ise, çözümü o platformda aramalısınız.- İlgili sosyal medya platformunun (Facebook, Google vb.) web sitesine veya uygulamasına gidin.
- Giriş ekranındaki "Şifremi Unuttum" veya "Hesap Kurtarma" bağlantısını kullanın.
- Platformun size sunduğu adımları (e-posta doğrulama, telefon numarasına kod gönderme vb.) izleyerek şifrenizi sıfırlayın.
- Yeni şifrenizi belirledikten sonra PUBG Mobile'a geri dönüp o platform üzerinden giriş yapmayı tekrar deneyin.
Adım 4: Hiçbir Şey İşe Yaramadıysa: PUBG Mobile Müşteri Hizmetleri
Yukarıdaki tüm adımları denemenize rağmen hesabınıza hala erişemiyorsanız, son çare olarak PUBG Mobile'ın oyun içi müşteri hizmetlerine başvurmanız gerekir.- Yeni Bir Hesap Açın: Oyun içinden destek ekibine ulaşmak için geçici bir misafir (guest) hesabı veya yeni bir hesap oluşturup oyuna girin.
- Müşteri Hizmetlerine Ulaşın: Oyun lobisindeyken sağ alt köşedeki ok simgesine, ardından "Ayarlar" menüsüne girin. Ayarlar menüsünün sol alt kısmında "Müşteri Hizmetleri" butonunu göreceksiniz.
- Sorununuzu Anlatın: Müşteri hizmetleri sohbet robotuna "Hesabımı kaybettim" veya "Eski hesabıma erişemiyorum" gibi bir mesaj yazın. Size sunulan seçeneklerden durumunuza en uygun olanı seçerek ilerleyin.
- Kanıtlarınızı Sunun: Hesabın gerçekten size ait olduğunu kanıtlamanız istenecektir. Hazırlıklı olmanız gereken bilgiler şunlardır:
- Eski hesabınızın Karakter ID'si (eğer bir ekran görüntüsü varsa veya bir arkadaşınızdan öğrenebiliyorsanız bu çok önemlidir).
- Hesaptaki kullanıcı adınız (nick).
- Hesabın oluşturulduğu yaklaşık tarih.
- Hesabınızda yaptığınız herhangi bir UC satın alımının faturası veya makbuzu (bu en güçlü kanıttır).
- Hesabınıza en son ne zaman giriş yaptığınız.