PUBG Mobile: AirPods Mikrofon Sorunu ve Çözüm Rehberi
Apple AirPods, kablosuz kulaklıklar arasında popüler bir tercih olsa da, birçok PUBG Mobile oyuncusu için can sıkıcı bir soruna yol açabiliyor: Oyun içi sesli sohbette mikrofonun çalışmaması. Sesleri net bir şekilde duyarken takım arkadaşlarınızın sizi duyamaması, özellikle rekabetçi maçlarda büyük bir dezavantaj yaratır. Neyse ki, bu yaygın sorun için deneyebileceğiniz birkaç etkili çözüm yöntemi bulunmaktadır.Bu rehber, PUBG Mobile oynarken AirPods mikrofonunuzun neden çalışmadığını ve bu sorunu nasıl çözebileceğinizi adım adım anlatacaktır.
Sorunun Kaynağı Nedir?
Bu sorun genellikle AirPods'un veya iOS'un, oyunun sesli sohbet özelliğini düzgün bir şekilde tanıyamamasından kaynaklanır. Bluetooth teknolojisi, yüksek kaliteli ses dinleme (A2DP profili) ve sesli iletişim (HFP/HSP profili) için farklı profiller kullanır. Oyun, bu iki profil arasında geçiş yapmakta zorlandığında, mikrofon devre dışı kalabilir ve ses yalnızca telefonun dahili mikrofonundan alınmaya çalışılır. Bu durum, genellikle oyun içi bir yazılım hatasından veya iOS ile oyun arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklanır.Adım Adım Çözüm Yöntemleri
Aşağıdaki yöntemleri sırayla deneyerek sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.1. Temel Kontrolleri Yapın
Öncelikle sorunun kaynğının daha basit bir şey olmadığından emin olun:- Başka Uygulamalarda Test Edin: AirPods'unuzun mikrofonunun Sesli Notlar, Siri veya normal bir telefon görüşmesi gibi başka uygulamalarda çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer başka yerlerde de çalışmıyorsa, sorun donanımsal olabilir.
- Oyun İçi Ayarları Kontrol Edin: PUBG Mobile'da Ayarlar > Ses menüsüne gidin. Mikrofon ayarlarınızın "Tümüne Açık" veya "Bas-Konuş" olarak doğru şekilde yapılandırıldığından ve ses seviyesinin kısık olmadığından emin olun.
- Mikrofon İzinlerini Kontrol Edin: iPhone'unuzda Ayarlar > Gizlilik > Mikrofon menüsüne gidin ve PUBG Mobile'ın mikrofona erişim izni olduğundan emin olun.
2. Oyun İçinde Bluetooth'u Kapatıp Açın (En Etkili Yöntem)
Bu yöntem, birçok kullanıcı için sorunu anında çözen en popüler yöntemdir.- AirPods'unuz kulağınızdayken PUBG Mobile'ı açın ve lobi ekranına gelin.
- Ekranı yukarıdan aşağı kaydırarak Denetim Merkezi'ni açın.
- Bluetooth simgesine dokunarak Bluetooth'u kapatın. Sesin telefon hoparlörüne geçtiğini duyacaksınız.
- Birkaç saniye bekleyin ve Bluetooth simgesine tekrar dokunarak Bluetooth'u açın.
- AirPods'unuzun oyuna yeniden bağlandığını belirten sesi duyacaksınız.
3. Arama Yaparak Oyuna Girin
Bu yöntem, AirPods'u oyun açılmadan önce iletişim moduna geçmeye zorlar.- Herhangi birini arayın veya bir FaceTime sesli görüşmesi başlatın. Bu, AirPods'u mikrofonu aktif olan görüşme moduna sokacaktır.
- Arama devam ederken PUBG Mobile'ı açın.
- Oyun lobisine girdikten sonra aramayı sonlandırın.
4. iOS Mikrofon Ayarlarını Yapılandırın
AirPods'un hangi mikrofonu kullanacağını manuel olarak ayarlayabilirsiniz.- iPhone'da Ayarlar > Bluetooth menüsüne gidin.
- Cihazlar listesinde AirPods'unuzun yanındaki "i" (bilgi) simgesine dokunun.
- Açılan menüde "Mikrofon" seçeneğine dokunun.
- "Otomatik" yerine "Her Zaman Sol AirPod" veya "Her Zaman Sağ AirPod" seçeneklerinden birini seçin.
5. Cihazları ve Oyunu Yeniden Başlatın
Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, klasik yeniden başlatma yöntemlerini deneyin:- PUBG Mobile uygulamasını tamamen kapatın.
- iPhone'unuzu yeniden başlatın.
- AirPods'unuzu Bluetooth ayarlarından "Bu Aygıtı Unut" seçeneğiyle kaldırıp yeniden eşleştirin.