Neler yeni

Outlook İmza Sorunu ve Otomatik Ekleme Çözümleri

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Outlook Otomatik İmza Eklemiyor mu? İşte Çözüm Yolları!​

Outlook'ta "Yeni E-postalar" ve "Yanıtlar/İletmeler" için varsayılan bir imza belirlemenize rağmen, yeni bir ileti oluşturduğunuzda imzanızın boş gelmesi veya yanlış imzanın yüklenmesi son derece can sıkıcı bir durumdur. Manuel olarak imza eklemek hem zaman kaybıdır hem de profesyonel iletişimin standardını bozar. Bu sorun, çoğunlukla gözden kaçan basit bir ayardan, birden fazla e-posta hesabının yanlış yönetilmesinden veya bir eklenti çakışmasından kaynaklanır. İşte Outlook'un imza otomasyonunu tekrar çalışır hale getirmek için izlemeniz gereken adımlar.

KFNHaberleri.png

Adım 1: En Yaygın Hata: İmzanın Doğru Hesaba Atanmaması​

Outlook, birden fazla e-posta hesabını yönetebilen bir programdır ve her hesap için ayrı imza ayarları tutar. Sorunun %90'ı, imzanın "genel" olarak ayarlandığının düşünülmesi, ancak aslında sadece bir hesaba atandığı veya hiçbir hesaba atanmadığı durumlarda ortaya çıkar.

1. Outlook'ta Dosya > Seçenekler > Posta sekmesine gidin.
  2. "İleti oluştur" bölümünün altındaki "İmzalar..." butonuna tıklayın.
  3. Açılan "İmzalar ve İleti Örneği" penceresinde, sağ üst köşedeki "E-posta hesabı" açılır menüsünü kontrol edin.
  4. Burada, imzanızın eklenmesini istediğiniz her bir e-posta hesabını tek tek seçtiğinizden emin olun.
  5. Örneğin, hesap1@sirket.com seçiliyken, sağ taraftaki "Yeni iletiler" ve "Yanıtlar/iletmeler" açılır menülerinden istediğiniz imzayı atayın.
  6. Sonra, hesap2@kisisel.com hesabını seçin ve o hesap için de aynı atamaları yapın.
Çoğu kullanıcı, buradaki "E-posta hesabı" menüsünü fark etmez ve varsayılan (genellikle ilk kurulan) hesap için ayar yaparken, e-postayı başka bir hesaptan göndermeye çalışır.

Adım 2: Yeni E-posta Oluştururken "Kimden" Alanını Kontrol Edin​

Yeni bir e-posta (Yeni E-posta) oluşturduğunuzda, Outlook varsayılan hesabınızı "Kimden" (From) alanına koyar ve o hesaba atadığınız imzayı getirir. Eğer "Kimden" alanına tıklayıp hesabı değiştirirseniz (örn. kişisel hesabınızdan iş hesabınıza geçerseniz), Outlook'un imzayı da otomatik olarak o hesaba atanmış olanla değiştirmesi gerekir.

Eğer imza değişmiyorsa veya boş geliyorsa, bu durum Adım 1'deki ayarın o hesap için yapılmadığını gösterir.

Adım 3: Eklentiler (Add-in) İmza İşlevini Engelliyor Olabilir​

Bazı üçüncü taraf eklentiler (antivirüs programları, CRM yazılımları, pazarlama araçları veya "imza yönetim" eklentileri), Outlook'un yerel imza işlevini engelleyebilir veya üzerine yazabilir.

1. Outlook'u kapatın.
  2. Windows + R tuşlarına basın, outlook.exe /safe yazın ve Enter'a basarak Outlook'u Güvenli Mod'da başlatın.
  3. Güvenli Mod'da yeni bir e-posta oluşturmayı deneyin. İmzanız otomatik olarak geliyorsa, sorun kesinlikle bir eklentidir.
  4. Outlook'u normal başlatın, Dosya > Seçenekler > Eklentiler'e gidin.
  5. "COM Eklentileri" bölümü için "Git..." butonuna basın ve listedeki şüpheli eklentilerin (özellikle antivirüs veya imza ile ilgili olanların) işaretini kaldırarak sorunlu olanı tespit edin.

Adım 4: "Gezici İmza" (Cloud Signature) Ayarını Kontrol Edin​

Microsoft 365 ile birlikte, imzalar artık yerel bilgisayarınız yerine doğrudan bulutta (posta kutunuzda) saklanabilmektedir ("Gezici İmzalar" veya "Roaming Signatures"). Bu özellik, tüm cihazlarınızda aynı imzayı kullanmanızı sağlar ancak bazen yerel ayarlarınızla çakışabilir.
  1. Dosya > Seçenekler > Genel sekmesine gidin.
  2. "İmza ayarlarımı bulutta depola" (veya benzeri "Store my Outlook settings in the cloud") seçeneğini arayın.
  3. Eğer bu seçenek işaretliyse, işaretini kaldırmayı deneyin. Outlook'u yeniden başlatın ve imza ayarlarınızı Adım 1'deki gibi yerel olarak tekrar yapın.
  4. Eğer işaretli değilse, işaretleyip Outlook'u yeniden başlatmayı deneyin. Bu, imzalarınızı buluta senkronize etmeye zorlayacak ve belki de sorunu çözecektir.

Adım 5: İmza Dosyalarının Bozulması (Nadir Durum)​

Outlook, imzalarınızı bilgisayarınızda %appdata%\Microsoft\Signatures klasöründe saklar. Bu klasördeki .htm, .rtf ve .txt dosyaları bozulmuşsa, Outlook bunları yükleyemez.
  1. "İmzalar..." menüsüne gidin (Adım 1'deki gibi).
  2. Mevcut imzalarınızın içeriğini bir Not Defteri'ne kopyalayın.
  3. Tüm eski imzalarınızı "Sil" butonuyla silin.
  4. "Yeni" diyerek tamamen yeni bir imza oluşturun, kopyaladığınız içeriği yapıştırın ve bu yeni imzayı Adım 1'deki gibi varsayılan olarak atayın.
Sizin imza sorununuzun kaynağı basit bir ayar hatası mıydı, yoksa bulut senkronizasyonu veya bir eklenti çakışması mı?

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.

KFN Haberleri