Neler yeni

Microsoft Project Nasıl Yüklenir?

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Microsoft Project Nasıl Yüklenir? Adım Adım Kurulum Rehberi​

Microsoft Project, proje yönetimi süreçlerini planlamak, yürütmek ve takip etmek için tasarlanmış güçlü bir yazılımdır. Ancak, standart Microsoft 365 (eski adıyla Office 365) paketlerine dahil olmadığı için kurulum süreci diğer Office uygulamalarından biraz farklılık gösterebilir.

Bu rehber, Microsoft Project'i nasıl edineceğinizi ve bilgisayarınıza nasıl yükleyeceğinizi adım adım açıklamaktadır.

Adım 1: Doğru Project Sürümünü Seçme

Project'i yüklemeden önce, ihtiyacınıza uygun sürümü seçmeniz gerekir. Microsoft temel olarak iki tür Project lisansı sunar:

1. Bulut Tabanlı Abonelikler (Project Plan 1, Plan 3, Plan 5):
    • Aylık veya yıllık abonelikle kullanılır.
    • Her zaman en güncel sürümü kullanmanızı sağlar.
    • Projelerinizi bulutta saklama ve web üzerinden erişim gibi ek avantajlar sunar.
    • Genellikle Microsoft 365 yönetim merkezi üzerinden kurulur ve yönetilir.
    • Ekiplerle iş birliği yapmak için idealdir.
  2. Kalıcı Lisanslar (Project Standard 2021, Project Professional 2021):
    • Tek seferlik ödeme ile satın alınır.
    • Yalnızca tek bir PC'ye kurulabilir.
    • Yeni ana sürümler çıktığında yükseltme için tekrar satın alma gerektirir.
    • Genellikle bulut özellikleri gerektirmeyen bireysel kullanıcılar veya küçük işletmeler için uygundur.

Adım 2: Project'i Yükleme

Satın aldığınız lisans türüne göre yükleme adımları değişiklik gösterecektir.

Yöntem A: Microsoft 365 Aboneliği ile Yükleme (Bulut Tabanlı Planlar)

Eğer bir Project aboneliği (Plan 1, 3 veya 5) satın aldıysanız veya şirketiniz size bir lisans atadıysa:

1. Office.com'da Oturum Açın: Web tarayıcınızdan www.office.com adresine gidin ve Microsoft hesabınızla (iş veya okul) oturum açın.
  2. Yazılımı Yükle'yi Bulun: Ana sayfada, genellikle sağ üst köşede bulunan "Uygulamaları Yükle" (veya benzeri) bir düğme göreceksiniz.
  3. Diğer Yükleme Seçenekleri: Açılan menüden "Diğer yükleme seçenekleri" veya "Uygulamalar ve cihazlar" gibi bir seçeneğe tıklayın.
  4. Project'i Seçin: Açılan sayfada, size atanmış olan yazılımların bir listesini göreceksiniz. Bu listeden Project'i bulun.
  5. Yükle'ye Tıklayın: Project'in yanındaki "Yükle" düğmesine tıklayarak kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirin.
  6. Kurulum Dosyasını Çalıştırın: İndirme tamamlandıktan sonra dosyayı çalıştırın. Kurulum işlemi arka planda otomatik olarak başlayacak ve tamamlanacaktır. Herhangi bir ek ayar yapmanıza genellikle gerek yoktur.

Yöntem B: Kalıcı Lisans ile Yükleme (Standard/Professional 2021)

Eğer tek seferlik satın alınan bir Project sürümünüz varsa:

1. Hesabınızla İlişkilendirin: Project'i bir perakendeciden satın aldıysanız, ürün anahtarınızı www.office.com/setup adresine giderek Microsoft hesabınızla ilişkilendirmeniz gerekir.
  2. Microsoft Hesabınızda Oturum Açın: account.microsoft.com adresine gidin ve Project'i ilişkilendirdiğiniz Microsoft hesabınızla oturum açın.
  3. Hizmetler ve Abonelikler'e Gidin: Üst menüden "Hizmetler ve abonelikler" sekmesine tıklayın.
  4. Project'i Bulun ve Yükleyin: Satın aldığınız ürünler listesinde Microsoft Project'i bulun. Ürünün yanındaki "Yükle" bağlantısına tıklayın.
  5. Dil ve Sürüm Seçimi: Açılan pencerede, yüklemek istediğiniz dili ve sürümü (32-bit veya 64-bit) seçin ve "Yükle" düğmesine tıklayarak kurulum dosyasını indirin.
  6. Kurulum Dosyasını Çalıştırın: İndirilen dosyayı çalıştırarak kurulumu başlatın. İşlem tamamlandığında Project, Başlat menüsündeki uygulamalarınız arasında görünecektir.

Önemli Notlar

• Sürüm Uyumluluğu: Bilgisayarınızda zaten yüklü olan Microsoft 365 veya Office uygulamalarıyla aynı bit sürümünde (32-bit veya 64-bit) Project yüklediğinizden emin olun. Farklı bit sürümleri bir arada çalışmaz.
  • Etkinleştirme: Kurulumdan sonra Project'i ilk kez başlattığınızda, lisansınızı doğrulamak için Microsoft hesabınızla oturum açmanız istenebilir.
Bu adımları izleyerek Microsoft Project'i bilgisayarınıza başarıyla kurabilir ve projelerinizi yönetmeye başlayabilirsiniz.

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.