Microsoft Nedir? Teknolojinin Devi
Microsoft Corporation, Amerika Birleşik Devletleri merkezli, dünyanın en büyük ve en tanınmış çok uluslu teknoloji şirketlerinden biridir. 1975 yılında Bill Gates ve Paul Allen tarafından kurulan Microsoft'un temel misyonu, gezegendeki her bireyin ve her kuruluşun daha fazlasını başarmasını sağlamak için teknolojiyi geliştirmek ve erişilebilir kılmaktır.Microsoft, adını en çok Windows işletim sistemi ve Microsoft Office üretkenlik paketi ile duyurmuştur. Ancak şirketin faaliyet alanları bu iki ürünle sınırlı değildir. Microsoft, günümüzde yazılım, donanım, bulut bilişim ve yapay zeka gibi birçok alanda lider konumdadır.
Microsoft'un Temel Ürün ve Hizmet Alanları
1. İşletim Sistemleri: Windows
Microsoft'un en bilinen ürünü olan Windows, dünya genelinde milyarlarca kişisel bilgisayarda (PC) kullanılan standart işletim sistemidir. İlk sürümünden bu yana, kullanıcıların bilgisayarlarla etkileşim kurma biçimini temelden değiştirmiştir. Grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) sayesinde, komut satırları yerine fare ve simgelerle bilgisayar kullanımı yaygınlaşmıştır.2. Üretkenlik ve İş Yazılımları: Microsoft 365 (Office)
Microsoft 365 (eski adıyla Microsoft Office), dünya genelinde hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için vazgeçilmez bir araç setidir. Bu paket, aşağıdaki gibi temel uygulamaları içerir:- Word: Kelime işlemci ve belge oluşturma yazılımı.
- Excel: Elektronik tablo, veri analizi ve görselleştirme aracı.
- PowerPoint: Sunum hazırlama yazılımı.
- Outlook: E-posta, takvim ve kişisel bilgi yöneticisi.
- Teams: Kurumsal iletişim ve iş birliği platformu.
- OneDrive: Bulut tabanlı dosya depolama hizmeti.