iPhone'da Apple ID (iCloud) E-Posta Adresini Değiştirme Rehberi
Apple ekosisteminin merkezinde yer alan Apple ID'niz, tüm Apple servislerine ve kişisel verilerinize erişim anahtarınızdır. Bu kimlik, genellikle bir e-posta adresiyle tanımlanır. Zamanla, kullandığınız e-posta adresini değiştirmek isteyebilirsiniz; belki yeni bir e-posta sağlayıcısına geçtiniz ya da artık eski adresinize erişiminiz yok.Neyse ki Apple, Apple ID'niz olarak kullandığınız e-posta adresini değiştirmenize olanak tanır. Bu rehberde, bu işlemi iPhone'unuz üzerinden nasıl güvenli ve sorunsuz bir şekilde yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.
Değişiklik Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler (ÇOK ÖNEMLİ)
İşleme başlamadan önce aşağıdaki kritik noktaları anladığınızdan emin olun:- Hangi Adresler Değiştirilebilir? Yalnızca üçüncü parti bir e-posta adresini (@gmail.com, @outlook.com, @yahoo.com vb.) başka bir üçüncü parti e-posta adresiyle değiştirebilirsiniz.
- Hangi Adresler Değiştirilemez? Eğer Apple ID'niz Apple'a ait bir alan adı (@icloud.com, @me.com veya @mac.com) ile bitiyorsa, bu e-posta adresini değiştiremezsiniz.
- Yeni E-posta Adresi: Yeni kullanmak istediğiniz e-posta adresi, halihazırda başka bir Apple ID için kullanılmıyor olmalıdır.
- Cihazlardan Çıkış Yapın: İşlemi yapacağınız cihaz (iPhone, iPad veya Mac) dışındaki tüm cihazlarda ve servislerde Apple ID'nizden çıkış yapmanız, olası sorunları önlemek için şiddetle tavsiye edilir.
- Doğrulama Kodu: Yeni e-posta adresinize erişiminiz olmalıdır, çünkü Apple bu adrese bir doğrulama kodu gönderecektir.
iPhone Üzerinden Apple ID E-Postasını Değiştirme Adımları
Bu işlemi doğrudan iPhone'unuzun ayarlar menüsünden kolayca yapabilirsiniz.Adım 1: Ayarlar'a GidiniPhone'unuzun ana ekranından Ayarlar uygulamasını açın.
Adım 2: Apple ID Menüsünü AçınEn üstte bulunan ve adınızın yazdığı [Adınız] bölümüne dokunun.
[iPhone ayarlarında kullanıcı adının olduğu bölümün bir görüntüsü]
Adım 3: Giriş ve Güvenlik'i SeçinAçılan menüde Giriş ve Güvenlik seçeneğine dokunun.
Adım 4: E-posta ve Telefon Numaralarını Düzenleyin"E-posta ve Telefon Numaraları" başlığının yanındaki Düzenle seçeneğine dokunun.
Adım 5: Mevcut E-postayı KaldırınMevcut Apple ID e-posta adresinizin yanındaki kırmızı (-) silme simgesine dokunun ve ardından Sil'e dokunun.
Adım 6: Yeni E-posta Adresini SeçinAçılan pencerede, "Başka bir e-posta adresi seçin" uyarısı göreceksiniz. Sürdür'e dokunun. Bu aşamada sizden cihazınızın parolasını girmeniz istenebilir.
Adım 7: Yeni Adresi Girin ve DoğrulayınApple ID'niz olarak kullanmak istediğiniz yeni e-posta adresini girin. İleri'ye dokunun. Apple, bu yeni adrese 6 haneli bir doğrulama kodu gönderecektir. Gelen kutunuzu kontrol edin ve kodu ilgili alana girin.
Doğrulama tamamlandığında, Apple ID e-posta adresiniz başarıyla değiştirilmiş olacaktır!
Değişiklik Sonrası Ne Olur?
- Artık App Store, iCloud, iMessage, FaceTime ve diğer tüm Apple servislerine yeni e-posta adresiniz ve mevcut şifrenizle giriş yapmanız gerekecektir.
- Daha önce çıkış yaptığınız diğer Apple cihazlarınızda (Mac, iPad, Apple Watch vb.) yeni Apple ID'nizle tekrar giriş yapmanız istenir.
- Satın alımlarınız, iCloud verileriniz (fotoğraflar, notlar, yedeklemeler vb.) ve diğer tüm bilgileriniz yeni Apple ID'nize sorunsuz bir şekilde aktarılır. Hiçbir veri kaybı yaşamazsınız.