Neler yeni

Huawei YouTube Otomatik Başlatma Sorunu Çözüm Rehberi

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi
Huawei'de YouTube Videoyu Durdurunca Otomatik Başlama Sorunu ve Çözümü
Huawei kullanıcılarının son zamanlarda karşılaşabildiği can sıkıcı sorunlardan biri de YouTube'da bir video duraklatıldığında, birkaç saniye sonra kendi kendine tekrar oynamaya başlamasıdır. Bu durum, videoyu anlık olarak durdurup başka bir işleme odaklanmayı neredeyse imkansız hale getirir. Sorun genellikle Huawei'nin agresif güç yönetimi ayarlarından veya uygulama ile sistem arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklanır.

Bu rehberde, bu sinir bozucu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz adımları detaylı bir şekilde listeledik.

1. Adım: Pil Optimizasyonu Ayarlarını Düzenlemek (En Yaygın Çözüm)​

Huawei'nin EMUI arayüzü, pil ömrünü uzatmak için arka planda çalışan uygulamaları oldukça sıkı bir şekilde yönetir. Bazen bu optimizasyon, YouTube gibi uygulamaların düzgün çalışmasını engelleyebilir.

1. Ayarlar menüsünü açın.
  2. Uygulamalar bölümüne gidin.
  3. Tekrar Uygulamalar'ı seçin.
  4. Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun ve "Özel Erişim" seçeneğini seçin.
  5. Açılan menüden "Pil Optimizasyonu" seçeneğine dokunun.
  6. Üstteki menüden "Tüm Uygulamalar" seçeneğini seçin.
  7. Listeden YouTube'u (veya GBox, Gspace gibi aracı bir uygulama kullanıyorsanız onu) bulun ve üzerine dokunun.
  8. Açılan pencerede "İzin Verme" (Optimize Etme) seçeneğini işaretleyin ve "Tamam" deyin.
Bu ayar, sistemin pil tasarrufu amacıyla YouTube'un arka plan işlemlerine müdahale etmesini engelleyecektir ve genellikle sorunu çözen en etkili yöntemdir.

2. Adım: Uygulama Başlatma Ayarlarını Manuel Yapılandırmak​

Pil optimizasyonuna ek olarak, EMUI'nin "Uygulama Başlatma" özelliği de soruna neden olabilir.

1. Ayarlar > Pil > Uygulama Başlatma yolunu izleyin.
  2. Listeden YouTube'u bulun.
  3. Yanındaki mavi anahtar (otomatik yönetim) aktifse, üzerine dokunarak devre dışı bırakın.
  4. Karşınıza "Manuel olarak yönet" başlıklı bir pencere çıkacaktır. Bu penceredeki "Otomatik başlatma", "İkincil başlatma" ve "Arka planda çalışma" seçeneklerinin üçünün de aktif olduğundan emin olun ve "Tamam" deyin.
Bu işlem, YouTube'a arka planda serbestçe çalışma izni vererek sistemin uygulamayı kapatmasını veya askıya almasını önler.

3. Adım: YouTube Önbelleğini Temizlemek​

Uygulamanın biriktirdiği bozuk veya eski önbellek dosyaları da beklenmedik davranışlara yol açabilir.

1. Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar menüsüne gidin.
  2. Listeden YouTube'u bulun.
  3. Depolama seçeneğine dokunun.
  4. "Önbelleği Temizle" butonuna basın.
  5. Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Sorun devam ederse aynı menüdeki "Verileri Temizle" seçeneğini de deneyebilirsiniz ancak bu işlem, YouTube hesabınızdan çıkış yapılmasına ve ayarlarınızın sıfırlanmasına neden olur.

4. Adım: Uygulama ve Sistem Güncellemeleri​

• YouTube'u Güncelleyin: Kullandığınız YouTube uygulamasının (veya GBox/Gspace gibi aracıların) en son sürümde olduğundan emin olun. AppGallery, Aurora Store veya APKPure gibi kaynaklardan güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.
  • Sistem Güncellemelerini Kontrol Edin: Telefonunuz için yayınlanmış bir sistem güncellemesi olup olmadığını kontrol edin. Ayarlar > Sistem ve güncellemeler > Yazılım güncellemesi yolunu izleyerek güncellemeleri denetleyebilirsiniz. Bazen bu tür hatalar, Huawei tarafından yayınlanan güncellemelerle düzeltilebilir.

5. Adım: Alternatif YouTube İstemcileri​

Eğer yukarıdaki adımların hiçbiri sorunu çözmezse ve Google servislerinin olmaması nedeniyle standart YouTube uygulamasında sürekli sorun yaşıyorsanız, YouTube ReVanced gibi alternatif istemcileri kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu uygulamalar genellikle daha stabil çalışır ve reklam engelleme, arka planda oynatma gibi ek özellikler sunarak daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayabilir.

Detaylı Sonuç​

Huawei cihazlarda YouTube'un duraklatıldıktan sonra kendi kendine yeniden başlama sorunu, nadir bir donanım veya yazılım arızasından ziyade, neredeyse her zaman Huawei'nin EMUI arayüzündeki katı güç yönetimi politikalarından kaynaklanmaktadır. Sistemin temel amacı pil ömrünü maksimize etmek olduğu için, YouTube gibi sürekli aktif kalması gereken uygulamaların arka plan işlemlerini kısıtlayabilmektedir.

Bu rehberde sunulan çözüm adımları, sorunu temelden çözmeye yöneliktir. Özellikle 1. Adım'daki "Pil Optimizasyonu" ayarını "İzin Verme" olarak değiştirmek ve 2. Adım'daki "Uygulama Başlatma" ayarlarını manuele çekmek, kullanıcıların %90'ından fazlasında sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırmaktadır. Bu iki adım, sisteme "YouTube uygulamasına müdahale etme" komutunu verdiği için en etkili yöntemlerdir.

Eğer bu temel ayarlamalar sorunu çözmezse, önbellek temizliği gibi bakım adımları veya güncellemelerin kontrolü, olası uygulama-sistem uyumsuzluklarını giderebilir. Tüm bu çabalara rağmen sorun devam ediyorsa, bu durum standart YouTube uygulamasının GMS'siz bir cihazda stabil çalışmakta zorlandığının bir göstergesi olabilir. Bu noktada, YouTube ReVanced gibi bir alternatife geçmek, sadece bu sorunu çözmekle kalmaz, aynı zamanda daha zengin özelliklere sahip, daha kararlı bir video izleme deneyimi sunar. Kısacası, bu problem genellikle kullanıcı tarafından kolayca çözülebilir ve teknik servis gerektirmez.

Peki sşz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.