Keşfet Yeni Online Tepkiler
Neler yeni

CS CSDurağı Sunucularına Bağlanamama Sorunu ve Çözümleri

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

CSDurağı Sunucularına Neden Giremiyorum? Sorunlar ve Çözümleri​

Counter-Strike 1.6 denildiğinde Türkiye'de akla ilk gelen topluluklardan biri olan CSDurağı, binlerce oyuncunun buluşma noktasıdır. Ancak bazen oyuncular, bu popüler sunuculara bağlanmaya çalışırken çeşitli hatalarla karşılaşabilir ve oyuna giriş yapamazlar. Bu durum genellikle oyuncunun bilgisayarındaki basit bir ayardan, sunucu taraflı bir kısıtlamaya kadar pek çok farklı nedenden kaynaklanabilir.

Eğer siz de "CSDurağı serverlarına giremiyorum" diyorsanız, bu rehberdeki adımları sırasıyla takip ederek sorunun kaynağını bulabilir ve çözüme ulaşabilirsiniz.

Adım Adım Sorun Giderme Rehberi​

Adım 1: En Yaygın Sebep - Banlı mısınız?​

Sunucuya girememenizin en yaygın ve en olası sebebi, sunucudan yasaklanmış (ban) olmanızdır.

• Nasıl Anlaşılır? Genellikle sunucuya bağlanmaya çalıştığınızda konsolda veya ekranda "You have been banned from this server" (Bu sunucudan yasaklandınız) gibi bir uyarı belirir. Bazen de hiçbir uyarı vermeden sizi sunucudan atabilir.
  • Çözüm: CSDurağı'nın resmi web sitesine giderek "Ban Listesi" veya "Ban Sorgulama" gibi bir bölüm olup olmadığını kontrol edin. Eğer banlandığınızı düşünüyorsanız, sitedeki "Ban İtiraz" (Ban Appeal) bölümünden yetkililerle iletişime geçerek durumunuzu açıklamayı deneyebilirsiniz.

Adım 2: sXe Injected Anti-Hile Programı Kontrolü​

CSDurağı dahil olmak üzere birçok Türk sunucusu, hileleri engellemek için sXe Injected adlı anti-hile programını zorunlu tutar.

• Sorunlar:
    • sXe Injected programının bilgisayarınızda yüklü olmaması.
    • Programın güncel bir sürümünü kullanmamanız.
    • Oyuna girmeden önce sXe Injected'ı çalıştırmamış olmanız.
    • sXe Injected'ın antivirüs programınız tarafından engellenmesi.
  • Çözüm:
    1. sXe Injected'ın en son sürümünü resmi sitesinden indirin ve kurun.
    2. Counter-Strike 1.6'yı çalıştırmadan önce, sXe Injected programını yönetici olarak çalıştırın.
    3. Program açıldıktan sonra oyuna girin ve sunucuya bağlanmayı deneyin.

Adım 3: "Client Geliştirici Tarafından Engellendi" Hatası​

Bu hata, sunucunun anti-hile sisteminin, sizin oyun istemcinizi (client) güvenli bulmadığı ve bu nedenle bağlantıyı reddettiği anlamına gelir.

• Neden Olur? Genellikle crackli (korsan) veya modifiye edilmiş CS 1.6 versiyonları kullanıldığında ortaya çıkar. Sunucu, bu istemcilerin hile içerme potansiyeli taşıdığını düşünerek bağlantıyı engeller.
  • Çözüm:
    • Mümkünse, oyunun orijinal Steam versiyonunu kullanın. Bu en garantili yöntemdir.
    • Eğer non-steam kullanıyorsanız, internette "temiz" ve güvenilir olarak bilinen, bilindik toplulukların paylaştığı CS 1.6 kurulum dosyalarını tercih edin.

Adım 4: Sunucu Dolu veya Bakımda Olabilir​

Bazen sorun sizinle ilgili olmayabilir.

• Kontrol Edin: Sunucu listesinde CSDurağı sunucusunun oyuncu sayısını kontrol edin (Örn: 32/32). Eğer sunucu doluysa, yer açılana kadar beklemeli veya "auto-retry" komutunu kullanmalısınız.
  • Bakım Modu: Sunucular zaman zaman bakım veya güncelleme için geçici olarak kapatılabilir. Bu durumda bir süre sonra tekrar denemeniz gerekir.

Adım 5: Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Engeli​

Bilgisayarınızdaki güvenlik yazılımları, oyunun internete erişimini engelleyerek sunucuya bağlanmanızı önleyebilir.

• Çözüm:
    1. Windows Güvenlik Duvarı veya kullandığınız antivirüs programının ayarlarına girin.
    2. Hem Counter-Strike'ın ana dosyası (hl.exe) hem de sXeInjected.exe için bir "izin" veya "istisna" kuralı oluşturun.
    3. Geçici bir çözüm olarak, sorunu test etmek için güvenlik yazılımınızı kısa bir süreliğine devre dışı bırakıp bağlanmayı deneyebilirsiniz.
Bu adımları izledikten sonra sorununuz büyük olasılıkla çözülecektir. Eğer tüm adımlara rağmen hala sunuculara bağlanamıyorsanız, son çare olarak CSDurağı forumları veya Discord sunucusu üzerinden doğrudan bir yetkiliyle iletişime geçmeyi deneyin.