CS2 Silahı Sol Ele Alma Nasıl Yapılır?
Counter-Strike serisinin uzun yıllardır oyunculara sunduğu kişiselleştirme özelliklerinden biri de silahı sağ veya sol elde kullanma seçeneğidir. Özellikle dominant gözü sol olan veya belirli açılarda daha iyi görüş sağlamak isteyen oyuncular için silahı sol ele almak, oyun deneyimini doğrudan etkileyen önemli bir tercihtir. Counter-Strike: Global Offensive'de (CS:GO) bu işlem cl_righthand 0 komutuyla basitçe yapılırken, Counter-Strike 2'de bu komutun varsayılan işleyişi değişmiştir.Artık silahı kalıcı olarak sol ele alan tek bir komut bulunmamaktadır. Bunun yerine, oyuncuların bir tuşa atama yaparak anlık olarak sağ ve sol el arasında geçiş yapması gerekmektedir. Bu rehberde, CS2'de silahı sol ele almak için kullanabileceğiniz en pratik yöntemi adım adım anlatacağız.
Yöntem: Bir Tuşa Geçiş Komutu Atama (Bind'lama)
Bu yöntem, belirleyeceğiniz bir tuşa her bastığınızda silahın sağ ve sol el arasında anında geçiş yapmasını sağlar. Bu sayede oyun içinde ihtiyacınıza göre anlık olarak el değiştirebilirsiniz.Adım 1: Geliştirici Konsolunu Etkinleştirin
Öncelikle komutları girebilmek için geliştirici konsolunun aktif olduğundan emin olmalısınız.
- CS2 ana menüsünden Ayarlar (dişli simgesi) menüsüne girin.
- Üst sekmelerden "Oyun" bölümüne tıklayın.
- "Geliştirici Konsolunu Etkinleştir (~)" seçeneğini "Evet" olarak ayarlayın.
Artık konsolu açıp el değiştirme komutunu bir tuşa atayabilirsiniz.
- Oyun içindeyken klavyenizin sol üst köşesindeki é veya ~ tuşuna basarak konsolu açın.
- Aşağıdaki komutu konsola yapıştırın:
bind "KEY" "switchhands" - Komuttaki "KEY" yazan yeri, bu işlemi atamak istediğiniz tuşla değiştirin. Örneğin, "C" tuşuna atamak istiyorsanız komut şöyle görünmelidir:
bind "c" "switchhands"
Yaygın olarak kullanılan diğer tuşlar arasında v, mouse4, mouse5 veya capslock bulunur. Kendinize en uygun tuşu seçebilirsiniz. - Enter'a basın. Atama işlemi tamamlanmıştır.