Konu Sahibi
LoL Bedava İsim Değiştirme Rehberi: Riot ID'ye Geçiş
League of Legends'ta oyuncuların kendilerini ifade etme yollarından biri olan sihirdar adları, zamanla değişen bir sistemle artık çok daha esnek ve oyuncu dostu bir yapıya kavuştu. Eskiden Mavi Öz (MÖ) veya Riot Puanı (RP) gerektiren bu işlem, Riot Games'in tüm oyunlarını tek bir kimlik altında birleştiren Riot ID sistemine geçişiyle tamamen değişti.Artık League of Legends'ta isminizi değiştirmek hem çok daha kolay hem de tamamen ücretsiz!
Eski Sistem Sona Erdi: Sihirdar Adı Değişimi Artık Yok
Öncelikle en önemli değişikliği belirtmek gerekir: Mağazada Mavi Öz veya RP karşılığında satılan "Sihirdar Adı Değişimi" kağıdı artık mevcut değil. İsim değiştirme işlemi, artık doğrudan Riot Hesabınız üzerinden yönetiliyor.Yeni Sistem: Herkese 90 Günde Bir Ücretsiz Değişim Hakkı
Riot Games, oyuncu geri bildirimlerini dikkate alarak isim değiştirme politikasını güncelledi. Yeni sisteme göre, her oyuncu her 90 günde bir, Riot ID'sini tamamen ücretsiz olarak değiştirme hakkına sahiptir.Bu, artık yeni bir isim için aylarca Mavi Öz biriktirmenize veya para harcamanıza gerek olmadığı anlamına geliyor.
Riot ID'nizi Nasıl Değiştirirsiniz? (Adım Adım Anlatım)
İsminizi değiştirmek için oyun istemcisini kullanmanıza gerek yok. İşlemi web tarayıcınız üzerinden birkaç basit adımla halledebilirsiniz:- Riot Hesabı Sayfasına Gidin: Web tarayıcınızdan account.riotgames.com adresini açın.
- Giriş Yapın: League of Legends hesabınıza ait kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.
- Riot ID Sekmesini Bulun: Giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden veya doğrudan ana ekrandan "Riot ID" bölümüne tıklayın.
- Yeni İsminizi Belirleyin:Bu bölümde iki kutucuk göreceksiniz:
- Oyun Adı: Herkesin oyun içinde göreceği ana isminizdir.
- Etiket: İsminizin sonunda yer alan ve # işaretiyle başlayan kısımdır (Örn: #TR1, #EUNE). Bu etiket sayesinde, aynı oyun adına sahip birden fazla oyuncu olabilir.
- Değişiklikleri Kaydedin: Yeni oyun adınızı ve etiketinizi yazdıktan sonra "Değişiklikleri Kaydet" butonuna tıklayın.
Önemli Not: Riot ID'nizi değiştirdiğinizde, bu değişiklik sadece League of Legends'ta değil, oynadığınız tüm Riot oyunlarında (Valorant, Legends of Runeterra vb.) geçerli olacaktır.
Son düzenleme: