Konu Sahibi
iOS 18.7, macOS 15.7 ve macOS 14.8 Betaları Yayınlandı!
Apple, yeni nesil işletim sistemlerinin kararlı sürümlerini yayınlamadan hemen önce, geliştiriciler için önemli beta güncellemelerini bir arada sundu. iOS 18.7, macOS 15.7 ve şaşırtıcı bir şekilde mevcut sürüm için macOS 14.8 betaları, final sürümleri öncesindeki son rötuşları içeriyor.Teknoloji devi Apple, sonbaharda tüm kullanıcılara sunacağı büyük güncellemeler öncesinde yazılım test sürecini hızlandırdı. Şirket, kayıtlı geliştiriciler için iPhone'lara yönelik iOS 18.7, Mac'ler için yeni nesil işletim sistemi olan macOS 15.7 (Sequoia) ve hala yaygın olarak kullanılan mevcut işletim sistemi için macOS 14.8 (Sonoma) beta sürümlerini yayınladı.
iOS 18.7 Beta: Final Sürüm Kapıda
iOS 18'in final sürümüne haftalar kala yayınlanan iOS 18.7 beta, yeni bir özellik getirmek yerine tamamen stabilite ve performansa odaklanıyor. Bu sürüm, "Release Candidate" (Sürüm Adayı) niteliği taşıyor ve geliştiriciler tarafından rapor edilen son hataları gidermeyi, güvenlik açıklarını kapatmayı ve genel sistem performansını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu, Apple'ın halka açık final sürümünün sorunsuz bir deneyim sunması için attığı en önemli adımlardan biri.macOS 15.7 (Sequoia) ve macOS 14.8 (Sonoma) Betaları
Mac tarafında ise Apple, iki farklı beta sürümüyle kullanıcıları şaşırttı.- macOS 15.7 (Sequoia) Beta: Tıpkı iOS 18.7 gibi, bu sürüm de macOS Sequoia'nın final versiyonu öncesindeki son hazırlık niteliğinde. Yeni özelliklerden ziyade, sistemin genel kararlılığını artırmaya yönelik hata düzeltmeleri ve optimizasyonlar içeriyor.
- macOS 14.8 (Sonoma) Beta: Bu güncelleme, henüz macOS Sequoia'ya geçiş yapmamış veya yapmayı düşünmeyen kullanıcılar için kritik bir önem taşıyor. Apple, mevcut işletim sistemini de unutmuyor ve bu sürümle önemli güvenlik güncellemeleri ve kritik hata düzeltmeleri sunarak mevcut kullanıcıların güvenliğini sağlıyor.
Güncellemeler Nasıl Yüklenir?
Bu yeni beta sürümleri, şu an için yalnızca Apple Geliştirici Programı'na kayıtlı olan kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Geliştiriciler, cihazlarının Ayarlar > Yazılım Güncellemesi > Beta Güncellemeleri menüsünden ilgili beta profilini seçerek güncellemeyi yükleyebilirler.Apple'ın önümüzdeki günlerde bu sürümleri, Public Beta (Halka Açık Beta) kullanıcılarına da sunması bekleniyor. Ancak kararlı bir deneyim isteyen genel kullanıcıların, Eylül ayı sonunda yayınlanması beklenen resmi final sürümlerini beklemesi tavsiye ediliyor.
Peki siz ne düşünüyorsunuz?