Konu Sahibi
CS 1.6 Silah Atma Sorunu ve Çözümleri
Counter-Strike 1.6'da takım arkadaşınıza silah vermek veya taktiksel bir hamle yapmak için silahınızı atmaya çalıştığınızda, bazen G tuşunun çalışmadığını veya beklentinizin aksine yanlış silahı düşürdüğünüzü fark edebilirsiniz. Bu durum, özellikle oyunun kritik anlarında oldukça can sıkıcı olabilir.Neyse ki, bu sorunların kaynağı genellikle basit yapılandırma hataları veya oyunun mekaniklerini yanlış anlamaktan kaynaklanır ve çözümleri oldukça kolaydır. Bu rehberde, silah atarken karşılaşılan en yaygın sorunları ve bunları nasıl düzeltebileceğinizi adım adım anlatacağız.
Sorun 1: "G" Tuşu Hiçbir İşe Yaramıyor
En sık karşılaşılan durum, silah atma tuşu olan G'ye bastığınızda hiçbir şeyin olmamasıdır. Karakteriniz elindeki silahı düşürmez.Neden:Bu sorunun neredeyse tek sebebi, G tuşunun atandığı "drop" (bırak) komutunun silinmiş veya başka bir komutla değiştirilmiş olmasıdır. Bu durum, genellikle özel config.cfg dosyaları yüklediğinizde veya oyun ayarlarını bilmeden değiştirdiğinizde ortaya çıkar.
Çözüm: Tuşu Yeniden Atamak
- Oyun içindeyken é veya ~ tuşu ile konsolu açın.
- Konsola aşağıdaki komutu tam olarak yazın ve Enter tuşuna basın:bind "g" "drop"
- Bu komut, G tuşunu tekrar silah atma işlevine atayacaktır. Konsolu kapatıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.
Sorun 2: Yanlış Silahı Atıyorum
Bazen elinizde tabanca varken G tuşuna basarsınız ama karakteriniz sırtındaki tüfeği atar. Bu bir hata değil, oyunun kendi mekaniğidir.Neden: CS 1.6'nın Bırakma Önceliği SistemiCounter-Strike 1.6'da silah bırakma komutu (drop), belirli bir öncelik sırasına göre çalışır. Bu sıra şöyledir:
- Ana Silah (Primary Weapon): Tüfekler, SMG'ler, Shotgun'lar, AWP vb.
- C4 Bomba (Eğer T takımındaysanız ve bomba sizdeyse)
- İkincil Silah (Secondary Weapon): Tabancalar
- Tabancanızı nasıl atarsınız? Tabancanızı atabilmek için öncelikle envanterinizde bir ana silahın olmaması gerekir. Yani, önce ana silahınızı (G'ye basarak) atmalısınız, ardından G'ye tekrar bastığınızda tabancanızı atabilirsiniz.
Sorun 3: C4 Bombayı Atamıyorum
Bomba taşıyıcısı olduğunuzda G tuşuna basmanıza rağmen bombayı bırakamıyorsanız, bunun birkaç sebebi olabilir:- Yukarıdaki öncelik sorunu: Eğer hem C4 hem de ana silahınız varsa, G tuşu önce ana silahınızı atacaktır.
- Tuş atama sorunu: G tuşunuzun drop komutuna atanmamış olması. (Yukarıdaki Sorun 1'in çözümüne bakın.)
- Bulunduğunuz yer: Çok nadir de olsa, haritada izin verilmeyen veya bir nesnenin içinde kalacağınız bir noktada bombayı atmaya çalışıyorsanız oyun buna izin vermeyebilir. Açık bir alana geçip tekrar deneyin.
Son düzenleme: