Konu Sahibi
CS 1.6 Reklam Paketi Kurulumu ve Yönetimi Rehberi
Counter-Strike 1.6 sunucunuzu yönetirken, oyunculara önemli duyuruları iletmek, web sitenizi tanıtmak, admin alımı gibi bilgileri paylaşmak veya sadece sunucuya renk katmak isteyebilirsiniz. İşte bu noktada "Reklam Paketleri" devreye girer. Bu paketler, belirlediğiniz metinleri oyun içinde, belirli aralıklarla ve farklı şekillerde oyuncuların ekranında gösteren AMX Mod X eklentileridir.
Bu rehber, sunucunuza basit ama etkili bir reklam paketi nasıl kuracağınızı ve kendi reklam metinlerinizi nasıl ekleyeceğinizi adım adım anlatacaktır.
Bu basit adımlarla sunucunuzu daha profesyonel ve interaktif bir hale getirebilirsiniz. İyi oyunlar!
Counter-Strike 1.6 sunucunuzu yönetirken, oyunculara önemli duyuruları iletmek, web sitenizi tanıtmak, admin alımı gibi bilgileri paylaşmak veya sadece sunucuya renk katmak isteyebilirsiniz. İşte bu noktada "Reklam Paketleri" devreye girer. Bu paketler, belirlediğiniz metinleri oyun içinde, belirli aralıklarla ve farklı şekillerde oyuncuların ekranında gösteren AMX Mod X eklentileridir.
Bu rehber, sunucunuza basit ama etkili bir reklam paketi nasıl kuracağınızı ve kendi reklam metinlerinizi nasıl ekleyeceğinizi adım adım anlatacaktır.
Reklam Paketi Nedir ve Ne İşe Yarar?
Reklam paketleri, temel olarak metin tabanlı duyuru sistemleridir. Genellikle şu tür reklamları içerirler:- Sohbet (Chat) Reklamları: Belirlediğiniz metinler, sohbet kutusunda belirli aralıklarla görünür. Genellikle [Sunucu Adi] gibi bir etiketle başlar.
- Orta Ekran (Center) Reklamları: Kısa ve dikkat çekici mesajlar, ekranın ortasında belirir.
- HUD Reklamları: Ekranın alt veya üst kısımlarında, daha küçük ve sabit bilgiler gösterir.
- Menü Reklamları: Oyuncuların say /reklam gibi bir komutla açabileceği, daha detaylı bilgiler içeren menülerdir.
Adım 1: Reklam Eklentisini Bulma ve İndirme
- İnternet tarayıcınızda "AMXX Advertising Plugin", "CS 1.6 Reklam Eklentisi" veya "Ads Management Plugin AMXX" gibi anahtar kelimelerle arama yapın. AlliedModders gibi güvenilir siteler, bu tür eklentiler için en iyi kaynaklardır.
- Beğendiğiniz, basit ve kullanımı kolay bir reklam eklentisi bulun ve .zip veya .rar formatında indirin.
- İndirdiğiniz arşivi bilgisayarınızda bir klasöre çıkartın. İçinde genellikle .amxx (eklenti dosyası) ve bazen bir configs veya data klasörü içinde .ini ya da .txt (reklam metinlerinin yazılacağı dosya) bulunur.
Adım 2: Dosyaları Sunucuya Yükleme (FTP)
- FileZilla gibi bir FTP istemcisiyle sunucunuza bağlanın.
- İndirdiğiniz paketten çıkan .amxx uzantılı dosyayı, sunucunuzdaki cstrike/addons/amxmodx/plugins/ klasörünün içine atın.
- Eğer paketten reklam metinleri için bir .txt veya .ini dosyası çıktıysa, bu dosyayı da genellikle cstrike/addons/amxmodx/configs/ klasörüne yükleyin. (Eklentinin tanıtım sayfasında doğru konum belirtilir.)
Adım 3: Eklentiyi Aktif Etme
- FTP ile cstrike/addons/amxmodx/configs/ klasörüne gidin.
- plugins.ini dosyasını açın.
- Dosyanın en altına, sunucuya yüklediğiniz eklentinin adını yazın. Örneğin:
; Reklam Eklentisi
ad_manager.amxx
- Dosyayı kaydedip sunucuya geri yükleyin.
Adım 4: Reklam Metinlerini Düzenleme
Bu, paketi kişiselleştireceğiniz en önemli adımdır.- FTP ile reklam metinlerini içeren dosyayı bulun (Örn: cstrike/addons/amxmodx/configs/adverts.ini).
- Dosyayı açın ve kendi reklamlarınızı eklemeye başlayın. Genellikle her satır yeni bir reklamdır. Renk kodları kullanarak metinlerinizi daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz.
- !g veya ^4 (Yeşil)
- !t veya ^3 (Takım Rengi - CT için mavi, T için kırmızı)
- !n veya ^1 (Normal - Beyaz)
Örnek adverts.ini içeriği:
!g[ProSunucu] !nKurallar icin !t/kurallar !nyaziniz.
!g[ProSunucu] !nVIP uyelik ve avantajlari icin !t/vipmenu !nyaziniz.
!g[ProSunucu] !nDiscord adresimiz: !tdiscord.gg/prosunucu
- Metinleri düzenledikten sonra dosyayı kaydedin.
Adım 5: Sunucuyu Yeniden Başlatma
Tüm değişikliklerin aktif olması için son bir adım gereklidir. Sunucunuzdaki haritayı değiştirin (amx_map de_dust2 gibi) veya kontrol paneliniz üzerinden sunucunuza bir restart atın. Sunucu yeniden başladığında, yeni eklediğiniz reklamlar belirlediğiniz aralıklarla oyun içinde görünmeye başlayacaktır.Bu basit adımlarla sunucunuzu daha profesyonel ve interaktif bir hale getirebilirsiniz. İyi oyunlar!