Konu Sahibi
CS 1.6 Oldschool Zombie Mod Kurulum Rehberi
Counter-Strike 1.6'nın efsanevi modlarından biri de şüphesiz Zombie Mod'dur. Özellikle "Oldschool" olarak tabir edilen, basit, hızlı ve aksiyon dolu "Zombie Plague" modu, birçok oyuncu için nostaljik bir anlama sahiptir. Bu modda, her elin başında rastgele seçilen bir veya birkaç oyuncu zombiye dönüşür ve geri kalan insanlar (survivor) hayatta kalmak için savaşır.Bu rehber, kendi Counter-Strike 1.6 sunucunuza en popüler ve stabil oldschool zombi modu olan Zombie Plague 4.3'ü nasıl kuracağınızı adım adım anlatacaktır.
Kurulum Öncesi Gereksinimler
Başlamadan önce sunucunuzda çalışan, temiz bir AMX Mod X kurulumu olduğundan emin olmalısınız. Zombi modu, AMX Mod X üzerine kurulan bir eklenti paketidir. Ayrıca, sunucu dosyalarınıza erişim için bir FTP istemcisine (FileZilla gibi) ihtiyacınız olacak.Adım 1: Gerekli Mod Dosyalarını İndirin
- İnternet tarayıcınızda "Zombie Plague 4.3 AMXX" şeklinde bir arama yaparak modun dosyalarını güvenilir bir kaynaktan (örneğin, AlliedModders forumları) indirin.
- İndirdiğiniz .zip veya .rar uzantılı arşiv dosyasını bilgisayarınızda bir klasöre çıkartın.
- Klasörün içinde genellikle addons, models, sound, sprites gibi alt klasörler göreceksiniz. Bu dosyalar, modun çalışması için gereken tüm eklentileri, zombi modellerini, sesleri ve efektleri içerir.
Adım 2: Dosyaları Sunucuya Yükleyin (FTP)
- FileZilla veya benzeri bir FTP programı ile sunucunuzun FTP bilgilerini kullanarak bağlantı kurun.
- Sunucu tarafındaki ana dizinde bulunan cstrike klasörünü açın.
- Bilgisayarınıza çıkardığınız mod dosyalarını, sunucudaki cstrike klasörünün içine sürükleyip bırakın.
- FTP programı size "hedefte aynı isimde dosyalar var, üzerine yazılsın mı?" diye sorduğunda, "Evet" veya "Üzerine Yaz" seçeneğini seçerek dosyaların birleştirilmesini sağlayın. Bu işlem, mevcut dosyalarınızı silmez, sadece modun dosyalarını ilgili klasörlerin içine ekler.
Adım 3: Eklentileri (Plugins) Aktif Edin
Dosyaları yükledikten sonra, sunucunuza bu eklentileri çalıştırmasını söylemeniz gerekir.- FTP programında, sunucudaki cstrike/addons/amxmodx/configs/ yolunu takip edin.
- Bu klasörün içindeki plugins.ini dosyasını bulun ve açın.
- Dosyanın en altına inin ve yeni satırlara aşağıdaki eklenti isimlerini ekleyin:
; Zombie Plague Plugins
zombie_plague.amxx
;zp_zombie_classes.amxx ; Bu satır isteğe bağlıdır, özel zombi sınıfları ekler. Başlangıçta kapalı tutabilirsiniz.
- Not: Eklenti adının başına ; işareti koymak, o eklentiyi devre dışı bırakır.
- Dosyayı kaydedin ve FTP üzerinden sunucuya geri yükleyin.
Adım 4: Sunucuyu Yeniden Başlatın
Tüm dosyalar yüklendikten ve eklentiler aktif edildikten sonra, değişikliklerin geçerli olması için sunucunuzu yeniden başlatmanız (restart) veya haritayı değiştirmeniz (örneğin, konsola changelevel de_dust2 yazarak) yeterlidir.Sunucu açıldığında, oyun modunun zombi moduna dönüştüğünü göreceksiniz. Artık zombi istilasına karşı savaşmaya hazırsınız! İyi eğlenceler!