Keşfet Yeni Online Tepkiler
Neler yeni

CS 1.6 Konuşma Kayıtları Saat Sorunu ve Çözümü

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Counter-Strike 1.6: Konuşma Kayıtları (Voice Recorder) Saat Sorunu ve Çözümü​

Counter-Strike 1.6 sunucu yöneticilerinin, özellikle de adminlik ve şikayet sistemlerini aktif olarak kullananların karşılaştığı en can sıkıcı sorunlardan biri, ses kayıtlarının log dosyalarına yanlış zaman damgasıyla (timestamp) kaydedilmesidir. Örneğin, olay saat 19:00'da gerçekleşmişken, log dosyasında saatin 16:00 veya tamamen alakasız bir saat olarak görünmesi, kanıt takibini ve adminlerin işini oldukça zorlaştırır.

Bu rehber, bu saat farkı sorununun neden kaynaklandığını ve nasıl kesin olarak çözüleceğini adım adım açıklamaktadır.

Sorun Neden Kaynaklanıyor?​

Bu sorun, %99 oranında kullandığınız ses kayıt eklentisinden (voice recorder plugin) değil, oyun sunucusunun barındırıldığı ana makinenin (host) saat ayarlarından kaynaklanır.

AMX Mod X eklentileri, zaman bilgisini doğrudan sunucunun işletim sisteminden alır. Eğer sunucunuz Türkiye'de olmasına rağmen, barındırıldığı fiziksel sunucunun saat dilimi (timezone) Almanya (GMT+1), İngiltere (GMT+0) veya Amerika gibi farklı bir ülkeye ayarlanmışsa, tüm log kayıtları o sunucunun yerel saatine göre tutulur. Türkiye saat dilimi olan GMT+3'ten farklı bir ayar, loglarda saat farkı olarak karşınıza çıkar.

Kısacası, eklenti doğru çalışıyordur ancak yanlış yerden saat bilgisi almaktadır.

Adım Adım Kesin Çözüm Yöntemi​

Bu sorunu eklenti ayarlarıyla veya kodlarıyla "düzeltmeye çalışmak" sadece geçici bir yama olur. Kalıcı ve doğru çözüm, sorunun kaynağını, yani sunucunun saat dilimini düzeltmektir.

Adım 1: Sunucu Sağlayıcınızla (Hosting Firmanızla) İletişime Geçin​

Bu sorunu çözebilecek tek yetkili kişi, oyun sunucusunu size kiralayan hosting firmasıdır. Müşteri paneli üzerinden bir destek bileti (ticket) oluşturarak durumu net bir şekilde açıklamanız gerekmektedir.

Destek Biletine Yazılacak Örnek Metin:

Konu: Oyun Sunucusu Saat Dilimi (Timezone) Sorunu
Sahip olduğum Counter-Strike 1.6 sunucusunda AMXX log kayıtları (özellikle ses kayıt logları) yanlış saat damgasıyla tutulmaktadır. Loglarda 2-3 saatlik bir geri kalma söz konusudur.
Bu durumun, sunucunun barındırıldığı ana makinenin saat diliminin Türkiye saatine (Europe/Istanbul, GMT+3) ayarlı olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Lütfen sunucumun çalıştığı makinenin saat dilimini "Europe/Istanbul" (GMT+3) olarak ayarlayabilir misiniz?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.Sunucu IP Adresi:
SunucunuzunIPAdresiniBurayaYazın

Adım 2: Sağlayıcının İşlemi Tamamlamasını Bekleyin​

Hosting firmanızın teknik ekibi, bu talebinizi genellikle kısa süre içinde işleme alacak ve sunucunun saat dilimini düzeltecektir. Bu, onların birkaç komutla kolayca yapabileceği standart bir işlemdir.

Adım 3: Sunucuyu Yeniden Başlatın ve Kontrol Edin​

Firma size işlemin tamamlandığına dair geri dönüş yaptığında, sunucunuza restart atın.

1. Sunucuya girin ve mikrofona konuşarak yeni bir ses kaydının alınmasını sağlayın.
  2. FTP üzerinden cstrike/addons/amxmodx/logs/ klasörüne gidin.
  3. Ses kayıtlarının tutulduğu log dosyasını (örrneğin: voicerecorder.log) açın.
  4. En son alınan kaydın saatini kontrol edin. Saatin artık doğru olduğunu göreceksiniz.

Sonuç​

Konuşma kayıtlarındaki saat sorunu, can sıkıcı olmasına rağmen çözümü oldukça basittir. Sorun eklentinizde değil, sunucunuzun temel ayarlarındadır. Hosting firmanızla doğru bir şekilde iletişim