Konu Sahibi
CS 1.6 Eski Tip Jailbreak Mod Kurulum Rehberi
Counter-Strike 1.6'nın en popüler ve sosyal modlarından biri, şüphesiz Jailbreak'tir. Bu mod, standart bomba kurma veya rehine kurtarma senaryolarının dışına çıkarak oyunculara tamamen farklı bir rol yapma deneyimi sunar. Modun temelinde, komutlar veren bir gardiyan (Warden) liderliğindeki CT (Gardiyan) takımı ile bu komutlara uymak veya isyan etmek arasında seçim yapan T (Mahkum) takımı arasındaki mücadele yatar.Bu rehber, sunucunuza "Eski Tip" olarak bilinen, gereksiz eklentilerden arındırılmış, basit ve komut odaklı bir Jailbreak modu nasıl kuracağınızı adım adım anlatacaktır.
Kurulum Öncesi Gereksinimler
Kuruluma başlamadan önce, sunucunuzda çalışan, temiz bir AMX Mod X kurulumunun olduğundan emin olmalısınız. Jailbreak modu, AMX Mod X altyapısını kullanan bir eklenti paketidir. Sunucu dosyalarınıza erişmek için de bir FTP istemcisine (FileZilla gibi) ihtiyacınız olacak.Adım 1: Gerekli Mod Dosyalarını İndirin
- İnternet tarayıcınızda "CS 1.6 Jailbreak Mod AMXX" veya "AMX Super Jailbreak Mod" gibi anahtar kelimelerle arama yaparak modun dosyalarını güvenilir bir kaynaktan (örneğin, AlliedModders, CS.RIN.RU forumları) indirin. Eski tip bir deneyim için daha basit ve eski sürümleri tercih edebilirsiniz.
- İndirdiğiniz .zip veya .rar uzantılı arşiv dosyasını bilgisayarınızda boş bir klasöre çıkartın.
- Klasörün içinde addons, models, sound, maps gibi sunucuya yüklemeniz gereken temel mod dosyalarını göreceksiniz.
Adım 2: Dosyaları Sunucuya Yükleyin (FTP)
- FileZilla gibi bir FTP programı kullanarak sunucunuza bağlanın.
- Sunucunuzun ana dizininde bulunan cstrike klasörünü açın.
- Bilgisayarınıza çıkardığınız mod dosyalarını (addons, models vb.) cstrike klasörünün içine sürükleyip bırakın.
- FTP programı, dosyaların üzerine yazma hakkında bir uyarı verirse, "Evet" veya "Her zaman bu eylemi kullan" seçeneğini seçerek tüm dosyaların sunucudaki ilgili klasörlerle birleşmesini sağlayın. Bu işlem, mevcut dosyalarınızı silmez, yalnızca modun dosyalarını ekler.
Adım 3: Eklentileri (Plugins) Aktif Edin
Modun çalışması için temel eklentileri sunucuya tanıtmanız gerekmektedir.- FTP ile cstrike/addons/amxmodx/configs/ klasörüne gidin.
- Bu klasördeki plugins.ini dosyasını açın.
- Dosyanın en alt kısmına inerek indirdiğiniz modun ana eklentilerini ekleyin. Bu eklentiler genellikle şunlardır:
; Jailbreak Mod Plugins
jb_core.amxx ; Modun ana çekirdek eklentisi (isim değişebilir)
jb_manager.amxx ; Yönetim ve ayar eklentisi (isim değişebilir)
- Not: İndirdiğiniz modun belgelerinde hangi eklentilerin ana eklenti olduğu genellikle belirtilir. İsimler jailbreak.amxx gibi farklılık gösterebilir.
- Dosyayı kaydedip sunucuya geri yükleyin.
Adım 4: Harita Listesini Ayarlayın
Jailbreak modu, jb_ veya ba_jail_ önekine sahip özel haritalarda oynanır.- FTP ile cstrike/addons/amxmodx/configs/ klasörüne gidin.
- maps.ini dosyasını açın.
- İçindeki mevcut harita listesini silip sadece kurduğunuz Jailbreak haritalarının isimlerini yazın. Örneğin:
jb_assault
ba_jail_alpha
jb_oasis
- Ayrıca cstrike klasöründeki mapcycle.txt dosyasını da aynı şekilde düzenleyebilirsiniz.