Duyuru

Collapse
Henüz duyuru yok

Ispanaklı Bonfile Tarifi

Collapse
X
  • Filtreleme
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

  • Ispanaklı Bonfile Tarifi

    Malzemeler
    • 400 gr bonfile
    • 1 kg ıspanak
    • 5 diş sarımsak
    • 2 avuç kuru üzüm
    • 1 adet limonun kabuğu
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Tuz
    • Sosu için;
    • 1 tatlı kaşığı hardal
    • 1 adet limonun suyu / 50 gr limon suyu
    • ½ çay bardağı zeytinyağı / 150 gr zeytinyağı
    • Tuz
    Yapılışı


    Pişirmeye başlamadan önce etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kasaptan daima dinlenmiş et isteyin ve en az 27-28 gün dinlendirilmiş olduğundan emin olun. Mümkünse pişirmek için döküm tava kullanın.
    Bu tarif için önceden ısınan demir tava etinizin yapışmadan pişmesini sağlayacaktır. Bunun için döküm tavanızı ocağa alın ve altını harlı ateşte yakın.
    4 eşit parça halindeki 400 gr bonfileyi, biraz tuz, karabiber ve yağsız bir et olduğu için de biraz zeytinyağı ile çeşnilendirin. Isınan tavanıza etleri pişmesi için koyun. Bir tarafının iyice piştiğinden emin olduktan sonra diğer tarafını çevirin. Etleriniz piştikten sonra bir telin üzerine alıp servis etmeden önce muhakkak 5-10 dakika dinlendirin.
    Bonfilenin yanında servis etmek için güzel bir yandaş hazırlayacağız. Kocaman bir tencereye biraz yağ koyup kabaca parçaladığınız 1kg ıspanağı tencereye atın. Azıcık kavurup, içine 5 diş sarımsak ekleyin. Üzerine 1 limonun kabuğunu rendeleyin. Sarımsaklar güzel bir koku çıkarmaya başlayıp, ıspanaklar kendilerini bıraktığında 2 avuç kuru üzümü ekleyin. Ispanağa eklemek için; 1 limonun suyunu, yaklaşık 2 katı kadar zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay kaşığı karabiber ve tuzu iyice karıştırıp güzel bir sos elde edin ve bunu da tavaya ekleyin.
    Servis tabağına önce ıspanağı alın ve üzerine de bonfilenizi yerleştirip, servis edebilirsiniz.

    Malzemeler
    • 400 gr bonfile
    • 1 kg ıspanak
    • 5 diş sarımsak
    • 2 avuç kuru üzüm
    • 1 adet limonun kabuğu
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Tuz
    • Sosu için;
    • 1 tatlı kaşığı hardal
    • 1 adet limonun suyu / 50 gr limon suyu
    • ½ çay bardağı zeytinyağı / 150 gr zeytinyağı
    • Tuz
    Yapılışı
    1. Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.  Resmin ismi:  ispanakli-bonfile-660x330.jpg Görüntüleme: 1 Büyüklüğü:  73.5 KB

    Pişirmeye başlamadan önce etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kasaptan daima dinlenmiş et isteyin ve en az 27-28 gün dinlendirilmiş olduğundan emin olun. Mümkünse pişirmek için döküm tava kullanın.
    Bu tarif için önceden ısınan demir tava etinizin yapışmadan pişmesini sağlayacaktır. Bunun için döküm tavanızı ocağa alın ve altını harlı ateşte yakın.
    4 eşit parça halindeki 400 gr bonfileyi, biraz tuz, karabiber ve yağsız bir et olduğu için de biraz zeytinyağı ile çeşnilendirin. Isınan tavanıza etleri pişmesi için koyun. Bir tarafının iyice piştiğinden emin olduktan sonra diğer tarafını çevirin. Etleriniz piştikten sonra bir telin üzerine alıp servis etmeden önce muhakkak 5-10 dakika dinlendirin..
    Bonfilenin yanında servis etmek için güzel bir yandaş hazırlayacağız. Kocaman bir tencereye biraz yağ koyup kabaca parçaladığınız 1kg ıspanağı tencereye atın. Azıcık kavurup, içine 5 diş sarımsak ekleyin. Üzerine 1 limonun kabuğunu rendeleyin. Sarımsaklar güzel bir koku çıkarmaya başlayıp, ıspanaklar kendilerini bıraktığında 2 avuç kuru üzümü ekleyin. Ispanağa eklemek için; 1 limonun suyunu, yaklaşık 2 katı kadar zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay kaşığı karabiber ve tuzu iyice karıştırıp güzel bir sos elde edin ve bunu da tavaya ekleyin.
    Servis tabağına önce ıspanağı alın ve üzerine de bonfilenizi yerleştirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
    Alıntılar






    __________________
    En son düzenleyen İpek; 1 hafta önce.
Hazırlanıyor...
X