Duyuru

Collapse
Henüz duyuru yok

Yeşil Köfte Tarifi

Collapse
X
  • Filtreleme
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

  • Yeşil Köfte Tarifi

    Malzemeler
    • Köfte harcı için;
    • 250 gr kıyma
    • 1 adet ekmek içi
    • 1 adet yumurta
    • 1 adet soğan
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 5 dal taze zahter kekik
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1/3 bardak su
    • Köfteyi pişirmek için;
    • 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yeşil sos için;
    • 2 adet taze soğan
    • 2 diş kabuklu sarımsak
    • 6 adet köy biberi
    • ½ demet fesleğen
    • ½ demet maydanoz
    • 1/2 su bardağı ılık su
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Servis için;
    • Süzme yoğurt
    • Pul biber

    Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  Yesil-Kofte-Tarifi.jpg
Görüntüleme: 1
Büyüklüğü:  111.8 KB


    Yapılışı

    Köftenin yeşil sosu için, 2 adet taze soğanın beyaz bölümlerini, 2 diş sarımsağı ve 6 adet köy biberini fırın tepsisine koyup fırına verin. Izgara modunda, 200 derecede çalışan fırında yaklaşık 7-8 dakika közleyin.
    1 adet ekmek içini 1/3 bardak su ile ıslatıp 250 gr kıymaya ekleyin. Köfte harcınıza İnce ince kıydığınız 5 dal taze zahter kekik, 1 adet yumurta, 1 adet ince kıydığınız soğan, 3 çorba kaşığı da zeytinyağı ve 1çay kaşığı tuzu ekleyin. Hazırladığınız bu harçtan 25 adet, cevizden biraz küçük köfte yapın. Geri kalanını da yine köfte haline getirip buzluğa kaldırabilirsiniz.
    Tavaya 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve iyice ısınan yağda köfteleri kızartmaya başlayın.
    Blender’ın içine közlediğiniz biberi, soğanı ve sarımsakları atın. İçine yarımşar demet fesleğen ve maydanoz, yarım su bardağı ılık su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı da tuz ekleyip, blender’ı çalıştırın. Yeşil bir sos haline dönecek bu malzemeyle köfteniz şenlenecek, iyice lezzetlenecek.
    Köfteleri kızarttığınız tavanın içine yeşil sosu dökün ve hem biraz sosun ısınması hem de köftelerle iyice birleşmesi için biraz çevirin. Servis ederken son dokunuş olarak üzerine süzme yoğurt ve pul biber ekleyerek servis yapın.Afiyet olsun
    Alıntılar

Hazırlanıyor...
X