Duyuru

Collapse
Henüz duyuru yok

Portakallı Tartolet Tarifi

Collapse
X
  • Filtreleme
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

  • Portakallı Tartolet Tarifi

    300 gr. Un
    1 adet yumurta
    150 gr. Tereyağı
    150 gr. pudra şekeri
    60 gr. badem tozu

    Portakallı iç:

    1 portakalın suyu ve kabuğu
    2 yumurta sarısı ve 2 tam yumurta
    100 gr. Toz şeker
    15 gr. nişasta
    70 gr. Tereyağı

    Yapılışı:

    Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin. Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
    Tereyağı fazla ısınmadan hamur tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın.
    Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.
    Tartolet kalıplarını tereyağı ile iyice yağlayın. Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince döşeyin ve çatal yardımıyla hamurun tabanına delikler açın.
    180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar fırınlayın. Pişince fırından alarak soğumaya bırakın.
    Portakallı iç harcı için yumurta haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynayana kadar karıştın.
    Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve karışımı çırparken yumurtaları tek tek ekleyin. (Bu sayede yumurtalar birden pişip topaklanma yapmayacak) Sonra tekrar ocağa alarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kıvama gelen portakallı içi ocaktan alarak soğumaya bırakın.
    İç harç soğuduğu zaman hazırladığınız tartolet kalıplarından taroletlerinizi dikkatlice çıkarın. İç harcı paylaştırarak portakal kabuklarıyla süsleyin ve servis yapın.

Hazırlanıyor...
X